Megjelent: 5 éve

E-learning 2.0.

Az IT világában megfigyelhető az a folyamat, hogy az idő előrehaladtával a néhány éves eszközeink fele annyit tudnak és kétszer annyiba kerültek, mint a mai változataik. Ugyanez igaz az e-learning rendszerekre is. Ma már fele annyi pénzből, látványosan jobb eszközöket kaphatunk, mint néhány évvel ezelőtt.

Szőcs Árpád
"A legtöbb nagyvállalaltnál van valamilyen e-learning rendszer". - mondta el Szőcs Árpád az mProve Solutions Kft. ügyvezetője. A legtöbb esetben néhány éve bevezetett, zárt forrás kódú, ma már nehézkesen fejleszthető felületekkel találkozhatunk.
Ehhez képest az elmúlt időszakban olyan robbanásszerű fejlődés indult meg az oktatási online plattforomok területén, melyre évtizedek óta nem volt példa. A folyamatot a tengerentúli nagy egyetemek indították el online tantermeikkel, és az ennek kapcsán születő módszertanok szélsebesen törnek utat az állami és nagyvállalati rendszerekben.
"Azt tapasztaltuk, hogy a hazai nagyvállalatok HR szakemberei hihetetlen kreativitással hoznak ki nagyon szegényes eszközökből, nagyon szép eredményeket. Ha még olyan rendszereket is adunk a kezükbe, amivel szárnyalhat a fantáziájuk, akkor a nemzetközi szintet meghaladó oktatási anyagokat állítanának nagyon gyorsan össze."
Az mProve filozófiája, hogy bármilyen unalmas tananyagból lehet élmény szerű oktatást varázsolni. A funkcionalitás mellett ma már a megjelenés, a felhasználók által használt felület esztétikuma is fontos.
"Az egyik kollégánk "user interface designer" - folytatta az mProve Kft. ügyvezetője - és bár a nagymamájának nehezen tudta elmagyarázni, hogy mivel is foglalkozik, az ügyfélkörünkben lévő HR-es szakemberek már értően bólintanak, amikor egy-egy e-learning felület tervezés kapcsán bemutatjuk a munkáit." Ahogy egy okostelefon kezelőfelületénél is elvárjuk, hogy ne fekete háttéren, világító zöld betűkkel találkozzunk, úgy egy e-learning felületen is fontos, hogy az adott nagyvállalat arculata köszönjön vissza.
A megbízásaink során jellemzően először kapunk egy 50-60 oldalas word vagy ppt tananyagot a HR/képzési területtől és ezt gyúrjuk át felhasználó barát, élményszerű e-learning oktatási anyaggá. A folyamat során végig konzultálunk a főbb irányokról, mennyire lehetünk kreatívak esetleg humorosak, játékosak egy tananyag összeállítása során? A kész tananyagokat aztán vagy a meglévő e-learning rendszerbe töltjük fel, vagy saját keretrendszert biztosítunk az ügyfeleink számára.
A folyamat a képzésben résztvevők eredményeinek riportálásával zárul, ahol egyeztetjük az érintett területekkel a tapasztalatokat.
Mivel az általunk kínált videos alapú tananyagokkal még sok helyen ismerkednek a HR szakemberek, ezért ezúton kínálunk fel a portál olvasói számára egy grátisz lehetőséget.

Amennyiben november 30.-áig megküldenek számunkra egy tetszőleges tananyagot (pl. termékleírást, új belépő csomagot, folyamat leírást, stb.), akkor abból térítés mentesen összeálltunk egy legfeljebb öt perc hosszúságú demo e-learning videót. Az érdeklődéseket az office@mprove.hu email címre várjuk!
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter