Megjelent: 9 éve

Egy rendelet megszabná a patikákban dolgozók létszámát

A Krónika információi szerint a szakminisztérium most elkészült tervezete pontosan előírja, hogy egy gyógyszertárban hány patikus és hány asszisztens legyen. Az érintettek a jövő hét közepéig mondhatják el a véleményüket.

A szaktárca rendelet-tervezete azért készült, hogy elegendő idő jusson a betegekre, hogy biztonságos legyen az ellátás. A tervezet szerint, ha egy patika hetente legfeljebb 40 órát van nyitva, elegendő egy patikus. Ilyenből azonban nagyon kevés van. Ha egy patika legfeljebb heti 59 órát tart nyitva, oda két gyógyszerész és két szakasszisztens kell, 60 órás nyitva tartásnál azonban már három-három.

Egy patikus szerint hiány van gyógyszerészből, elszívja őket a gyógyszergyár, elmennek gyógyszerlátogatónak. Nem rugalmas a tervezet - mondta Horváth Tamás, a Gyógyszerészi Kamara elnöke. Szerinte az nem lehet cél, hogy rövidebb ideig tartson nyitva egy patika. "Úgy gondolnánk, hogy fontosabb lenne egy létszám minimum meghatározása, mint létszámnorma meghatározása." A szaktárca szerdáig várja a javaslatokat a tervezethez, amelyekről hajlandó egyeztetni.

Magyar Rádió
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter