Megjelent: 9 éve

Egy szakma, melyben 13 évesen indulhat a karrier

Sok ezer kislány szeretne bekerülni a modellek világába. Magyarországon kétszáz modellügynökséget tartanak nyilván. Van, aki már hatévesen elkezdi tanulni a szakmát, és 13 évesen a kifutón áll - tudjuk meg a Magyar Rádió összeálításából.

Sütő Enikő volt modell szerint az egyik legnépszerűbb vágyálom modellnek lenni. Tehát van annyi modell, és van annyi megrendelő, hogy ez a kétszáz ügynökség meg tudjon élni. Az ügynökségek egyébként nemcsak a szorosabban vett modellek, divatmodellek közvetítésével foglalkoznak, hanem közvetítenek jobb külsejű, képzett fiúkat és lányokat különféle külföldi és hazai médiaprodukciókra is.

A modellélet úgy kezdődik, hogy a jelentkezők próbafelvételen, castingon vesznek részt. Már hatéves gyerekek is vannak a jelentkezők között. Nem feltétlen csak a szépségről van szó - mondja Sütő Enikő.

Enikő szerint a szakmában nagyon fontos, hogy a modell legyen kész a megpróbáltatásokra lelkileg és fizikailag, és ismerjen bizonyos jogi kérdéseket. A modellnek tudnia kell kezelni a testét, tisztában kell lennie azzal, hogy milyen fontos az egészsége, és tudnia kell kezelni a sikert és a sikertelenséget. Néha a sikert kezelni a nehezebb. Érdekes, hogy a 18 év alatti modellek, tanulók esetében a szülőkkel is foglalkozni kell, mert sokszor ők sincsenek tisztában azzal, hogy mi a modellkedés.

Kossuth Rádió
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter