Megjelent: 8 éve

"Egyértelművé válik: kevesebb fizetésért több időt kell a munkahelyünkön tölteni"

A szakszervezetek számára is váratlanul derült ki, hogy új munka törvénykönyve születhet. Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke a Népszabadságnak adott interjújában elmondta, az érdekérvényesítés lehetőségeit most az határozza meg, hogy az egyes munkavállalók mit hajlandók tenni a foglalkoztatás biztonságáért vagy a bérek csökkentése ellen.

Borsik János nem hisz Szijjártó Péter szavaiban, miszerint a munka törvénykönyv tervezete csak munkaanyag, amihez várják a javaslatokat: "Nem mértékadó a miniszterelnöki szóvivő nyilatkozata. Magam egyébként sajnálatosnak tartom, hogy különféle nyilatkozatokkal megpróbálják az egész ügyet eljelentékteleníteni."

A javaslat a munkavállalók foglalkoztatásának feltételeit, jövedelmét és az érdekérvényesítés lehetőségét tekintve is súlyos következményekkel fenyeget. Olcsóbbá válhat az elbocsátás, a mostanihoz képest rövidebb lehet a szabadság, a keresetek csökkentését jelenti az is, hogy megszűnik a délutáni pótlék, és csak az éjszakai munkavégzést kell ellentételezni. Ha még azt is hozzávesszük, hogy a heti munkaidő szintén hosszabb lehet, egyértelművé válik: kevesebb fizetésért több időt kell a munkahelyünkön tölteni - mondta el a Népszabadságnak a szekszervezeti vezető.

A folytatásban hozzáteszi: bizonyos vagyok benne, hogy a munkahelyteremtés szempontjából sokkal hatékonyabb eszköz lenne az adórendszer változtatása, s ennek részeként a foglalkoztatáshoz kapcsolódó terhek csökkentése is. De nézzük a mostani statisztikát: 570 ezer körüli munkanélkülit tartanak nyilván, és akár még kétszázezernyi nem regisztrált álláskereső is lehet. Ezzel szemben körülbelül ötvenezerre tehető a betöltetlen munkahelyek száma. Ebben a helyzetben vérlázító arról beszélni, hogy az embereket vissza kell terelni a munka világába.

Borsik János szerint a javaslat tagadásánál igyekeznek továbblépni, és a vitatott pontokat illetően közös állásfoglalást szeretnének kiadni. Reméli, hogy mind többen - felismerik: az egyes embereknek maguknak kell eldönteniük, hogy mikor és mit akarnak cselekedni. "Ha azt mondják, hogy sztrájkot kell hirdetni, mi sem vacakolhatunk. De úgy nem érdemes semmilyen akciót meghirdetni, ha hiányzik a munkavállalók elszántsága, mert néhány szakszervezeti vezető hiába vonul a Parlament elé, azzal nem old meg semmit." - véli Borsik.

Népszabadság
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter