Megjelent: 10 éve

Egyre nagyobb kihívás időben befizetni a különadót

Az utolsó pillanatban kell intézkedniük a különadóval sújtott társaságoknak, mivel legjobb esetben is csak pénteken, de lehet, hogy csak hétfőn lesznek hozzáférhetőek a szükséges nyomtatványok - cikkezi a Napi Gazdaság.

images

Az egyes ágazatokat érintő különadóról szóló törvényt hétfőn módosította az országgyűlés, miután a távközlési és energetikai szektort érintő adó mértékén változtatott a kormányakarat - a kisebb cégek részben vagy egészben mentesültek az adófizetés alól.

Ezzel együtt azonban a bevallási nyomtatvány - és szoftver - is szükségszerűen változik, amelyet azonban az adóhatóság csak az új törvény hatályba lépését követően tud megtenni.

Mivel a közlönyben pénteken vagy szombaton jelenhet meg a szöveg, a nyomtatvány nagyjából aznap fog megjelenni, amikor a társaságoknak el kell készíteniük a bevallásukat és meg kell fizetniük az adót.

Napi Gazdaság
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter