Megjelent: 6 éve

Egyre népszerűbb az Europass önéletrajz

images

A legfrissebb Europass statisztikákat bemutató infografika szerint az átlagos magyar felhasználó 35 év alatti, frissen végzett fiatal, aki legalább egy idegen nyelvet beszél, és magyarul töltötte ki az önéletrajz sablont, tehát nagy valószínűséggel Magyarországon szeretne elhelyezkedni – írja a Tempus Közalapítvány közleménye.

Tavaly európai szinten az Europass CV kitöltőinek száma elérte a 10 milliót.

A felfutás egyik oka, hogy az önéletrajz 2013 februárjában megújult: átláthatóbb formát kapott, és emellett személyre szabhatóbb lett, mivel a kitöltő maga választhatja ki, hogy milyen adatokat szeretne feltüntetni, kiemelni a CV-jében. A közlemény szerint ezért az Europass életrajzra már nem igaz, hogy sablonos volna, ugyanakkor az egységes forma könnyen áttekinthetővé teszi a CV-t.

Az életrajz mellett komplett pályázati anyagot is összeállíthatnak a felhasználók, amit az online kitöltő program is egyszerűbbé tesz, az elkészült dokumentumot pedig bármikor újra szerkeszthetik vagy módosíthatják a webes felületen.
Europass önéletrajz statisztikák
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter