Megjelent: 10 éve

Együttműködés a versenyképes tudásért, minőségi felsőoktatásért

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Budapesti Gazdasági Főiskola között 2010. február 4-én megkötött együttműködés célja a felsőoktatási minőségfejlesztés színvonalának emelése, valamint a kutatáshoz és képzéshez kapcsolódó szolgáltatások körének bővítése.

Az aláírást követően intézményközi team alakul a közös projektek koordinálására és a minőségfejlesztési tevékenységek fejlesztési irányainak meghatározására, áll a lapunknak eljuttatott sajtóanyagban.

A felsőoktatási reform, a bolognai folyamattal összefüggő korszerűsítés, valamint a gazdaság élénkítését célzó törekvések - összhangban az Új Magyarország Fejlesztési Terv céljaival - a versenyképes tudás megteremtésére, kutatások megvalósítására, a hatékony és eredményes működési feltételek biztosítására irányulnak.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Budapesti Gazdasági Főiskola között 2010. február 4-én megkötött együttműködés célja a felsőoktatási minőségfejlesztés színvonalának emelése, valamint a kutatáshoz és képzéshez kapcsolódó szolgáltatások körének bővítése.

"Az idei tanévben a Felsőoktatási Minőségi Díj Aranyfokozatú Elismerő Oklevelét elnyerő intézményként a BGF kiemelten fontosnak tartja a hazai felsőoktatás minőségfejlesztését. Az együttműködésnek köszönhetően lehetőségünk van továbbfejleszteni az egyébként is jellemzően gyakorlatorientált, a munkaerőpiacon jól hasznosítható tudást kínáló oktatási struktúránkat. Az OFI-val közösen létrejövő projektjeinktől, kutatásainktól azt várjuk, hogy általuk végzős hallgatóink még szélesebb körben válogathassanak az álláslehetőségek közül" - fogalmazott Sándorné Dr. Kriszt Éva rektor az együttműködés aláírása kapcsán.

Dr. Farkas Katalin, az OFI főigazgatója ünnepi beszédében úgy fogalmazott: "Intézetünk a ťMinőségfejlesztés a felsőoktatásbanŤ program projektgazdájaként kiemelten fontosnak tartja, hogy a hazai felsőoktatási intézményekben saját minőségbiztosítási rendszer épüljön ki és működjön. Kiemelt cél az intézményi minőségfejlesztés mellett a tapasztalatok összegzése, melynek köszönhetően várhatóan tökéletesedik a felsőoktatási intézmények végzett hallgatóinak munkaerőpiacra való beilleszkedése."
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter