Elbocsátások a Sony Ericssonnál"/>
Megjelent: 11 éve

Elbocsátások a Sony Ericssonnál

A várakozásoknak megfelelően, 370 millió euró adózás előtti veszteséggel zárta az idei első negyedévet a világ negyedik legnagyobb mobiltelefon gyártója, a Sony Ericsson, amely pénteken az üzleti eredmények mellett kétezer fős elbocsátást is bejelentett.

A svéd Ericsson és a japán Sony Corp. közös vállalatának első negyedévi veszteségét 371 millió euróra várták az elemzők. A cég bevétele 1,74 milliárd euróra esett vissza az egy évvel korábbi 2,7 milliárd euróról.

A vállalat világszerte 14,5 millió készüléket adott el, ami 35 százalékkal kevesebb, mint 2008 első három hónapjába. A Nokia, a Samsung és az LG után a negyedik helyen álló mobiltelefon gyártó piaci részesedése így 8-ról 6 százalékra zsugorodott a tavalyi negyedik negyedévhez képest. A készülékek átlagára egy euróval 120 euróra csökkent. (A Nokia tegnap közölte, hogy átlagára 71 euróról 65-re csökkent).

Anders Runevad, a Sony Ericsson alelnöke szerint főként a latin-amerikai, indiai és afrikai piacon veszítettek teret, ahol az olcsó készülékek a népszerűek, cég azonban a piaci részesedés helyett a bevétel növelésére koncentrál.

A társaság a korábban bejelentett 480 millió eurós takarékossági program mellett tovább farag a költségekből és megválik kétezer, részmunkaidőben foglalkoztatott dolgozótól.

A Sony Ericsson előrejelzése szerint a mobiltelefonok világpiaca idén legkevesebb 10 százalékkal szűkül.

A cég bevétele a tavalyi negyedik negyedévben 23 százalékkal 2,9 milliárd euróra mérséklődött az egy évvel korábbi 3,8 milliárdról. Az adózás utáni nyereség az év egészében 73 millió euró volt, a 2007-ben elért 1,1 milliárd után.


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter