Ellenőrzik a lógós képviselőket "/>
Megjelent: 11 éve

Ellenőrzik a lógós képviselőket

Egy új rendelkezés alapján az európai választók ezentúl az interneten követhetik, hogy EP-képviselőjük mennyit hiányzott a parlamentből.

Aligha tartozik a népszerű döntések közé, hogy az Európai Parlament (EP) elnöksége lehetővé tette: ezentúl a világhálón, összesített formában közöljék az - itt-ott már most meglévő - adatokat a képviselők részvételéről a plenáris és a bizottsági üléseken - írja a Népszabadság.

A kérést a nyilvánosság "bajnoka", Marco Cappato olasz liberális honatya terjesztette be; a parlament január közepén szavazta meg a Cappato-jelentést, amely az uniós dokumentumok hozzáférhetőbbé tételét sürgeti.

Érdekesség, hogy éppen az olasz képviselők maradnak távol a legtöbbet az ülésektől: a Népszabadság szerint 10 hiányzó képviselőből 7 olasz. Pedig ők keresik a legtöbbet Strasbourgban: évi bruttó 149 ezer eurót.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter