Elnököt keres az MTV"/>
Megjelent: 12 éve

Elnököt keres az MTV

Újra pályázatot kell kiírni a Magyar Televízió elnöki pozíciójára. Rudi Zoltán - felmérve a helyzetét - már korábban jelezte: inkább a pályázat híve.

Az erőviszonyokat jól ismerő források szerint Rudinak legnagyobb erénye az volt, hogy sok éve először ő volt a médiatörvény elfogadása óta az első tévéelnök, aki kitöltötte mandátumát. A negatív rekordot Rudi elődje, Ragáts Imre tartja, aki mindössze hét hónapon át ült az elnöki székben.

Rudi Zoltán lapunknak korábban kifejtette: ő volt az az elnök, akinek mandátuma alatt a televízió nem növelte adósságait, sőt, tavaly még pozitív szaldóval fejezte be a pénzügyi évet.

A kuratórium elnöke, Czeglédi László korábban érdeklődött az Rudinál, hogy vállalja-e a további munkát.

Rudi Zoltán a szavazás reggelén levelet küldött Czeglédi László kuratóriumi elnöknek, melyben kifejtette: híve a pályázatnak, így örömmel venné, ha a kuratórium nem hosszabbítaná meg mandátumát, hanem új pályázatot írna ki. Az MTV-ből származó információink szerint ez meglehetősen bölcs döntés volt Rudi részéről, jelenleg ugyanis valószínűleg nem kapná meg az újabb elnöki megbizatáshoz szükséges bizalmat a kuratóriumtól.

A törvény szerint ugyanis kétharmados igenlő szavazatarányt kell mind a kuratóriumban, mind a társadalmi kurátorokkal kibővített nagykuratóriumban kapni ahhoz, hogy az elnök újabb pályázat nélkül tovább dolgozhasson. Megfigyelők szerint azonban Rudinak pillanatnyilag ennél kisebb a támogatottsága.

  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter