kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Esélyegyenlőségi programot indított a Procter gyöngyösi gyára

Hat területre kiterjedő komplex esélyegyenlőségi programot indított a Procter&Gamble gyöngyösi üzeme, hogy a gyári dolgozók és a gyöngyösi térség életminőségének javítását elősegítse. A program összhangban áll a vállalat nemzetközi esélyegyenlőségi törekvéseivel egy olyan kultúra és környezet megteremtése iránt, amelyben mindenki egyenlő bánásmódban részesül - áll a vállalat közleményében.

A nemek közti bérszakadék még mindig magas az EU-ban, a nők óránként átlagosan 13%-kal keresnek kevesebbet a férfiaknál. A gyöngyösi Equality & Inclusion Network nemek közti esélyegyenlőséggel foglalkozó csoportjának célja egy befogadó, egyenlő környezet megteremtése, amelyben a vállalat minden szintjén egyenlő arányú a férfiak és nők közötti foglalkoztatottság és jövedelmezési ráta. A vállalat a hazai negatív trendekkel is szembe megy, míg a KSH adatai szerint Magyarországon a nők aránya a vezetők körében az elmúlt évtizedben csökkent, addig a vállalatnál ez a ráta egyre nő, összhangban azzal a törekvéssel, hogy minden egyes szinten 50-50 százalékos nemi arányt teremtsenek. Globálisan 2015 és 2022 között 26-ról 36 százalékra nőtt a női felsővezetők megoszlása, míg a középvezetői menedzsmentben már elérték a fele-fele arányt.

A fogyatékkal élők esélyegyenlősége csoport olyan értékrend, vállalati kultúra és munkakörnyezet megteremtésére törekszik, amely mentes a fogyatékkal élőkkel szembeni előítéletektől, és növeli a bizalmat a gyár külső és belső környezetében. Kiemelt figyelmet szentelnek az érzékenyítésnek a látássérült, hallássérült, kerekesszékes és egyéb fogyatékkal élő kollégák befogadására.

Csak a gyöngyösi üzemben több mint húsz nemzetiség dolgozik, így rendkívül fontosnak tartják egy olyan szervezet létrehozását, ahol nemcsak vállalati, hanem egyéni szinten is értékelik a munkatársak kulturális sokszínűségét, a különböző munka- és vezetési stílust. Ezzel foglalkozik a kulturális esélyegyenlőség hálózata, olyan programokat szervezve, amelyek elősegítik a sokszínű kulturális környezet megteremtését.

A program negyedik csoportja Gyöngyös és környéke életének fejlesztését tűzte ki célul többek között közösségépítéssel, kommunikációs csatornák fejlesztésével, valamint önkormányzatokkal és más cégekkel való együttműködéssel, illetve a helyi rendezvényeken való aktív részvétellel.

A P&G számára kiemelten fontos munkavállalóinak biztonsága és jóléte, valaminta kedvező munka-magánélet egyensúlyának megteremtése, ezért külön munkacsoport foglalkozik a gyári dolgozók elégedettségének megteremtésével. Az üzem számos képzési lehetőséget és béren kívüli juttatást biztosít munkavállalóinak, többek között 13. havi fizetést, egészségmegőrző programban való részvételt, lakhatási támogatást, utazási költségtérítést, sportklub tagságot, saját konditerem és focipálya használatot, hűségjutalmat, életbiztosítást, részvényprogramban való részvételt, önkéntes nyugdíjpénztár belépést, kedvezményes mobiltelefon előfizetés lehetőségét családi csomagban családtagoknak is, nyolc hetes apasági szabadságot, karácsonyi csomagot és személyre szabottan hosszabb távú fizetés nélküli szabadságot. A munkahelyi jelenlétet ingyen kávé és kedvezményes étkezés is segít kellemesebbé tenni.

A sokszínűség elfogadása arra is kiterjed, hogytámogatják az LMBTQ+ alkalmazottakat, akik egyenlő esélyeket kapnak, és előítéletek nélküli munkakörnyezetben, a kollégák érzékenyítése révén atrocitások nélkül dolgozhatnak.

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek