Megjelent: 12 éve

EU kék kártya a könnyebb uniós munkavállalásért

A kártya azonban lehetővé teszi, hogy aki egy másik uniós tagállamban talál munkát, az két esztendő után országot váltson. Ha visszatér hazájába, négy-öt esztendő után különösebb bürokratikus nehézség után ismét munkát vállalhat az EU területén.

Ennek az a célja, hogy megelőzze az agyelszívást, vagyis az EU nem akarja elszívni a fejlődő országok elitjét. A korlátozott idejű tartózkodási engedély kibocsátásával viszont konkurálni akar a hagyományos bevándorló célpontokkal, Ausztráliával, Új-Zélanddal vagy Kanadával.

Az Egyesült Államok a zöld kártya kibocsátásával sok diplomást csábított Észak-Amerikába, ahol az egyetemeken, kutatóintézetekben a helyi lakosság számához képest rendkívül túlreprezentált az arányuk.

hirtv.hu/Független Hírügynökség

  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter