Megjelent: 10 éve

Feketén foglalkoztatott a szocialista képviselő?

Pert indított a munkaviszony-felmondás jogellenességének megállapítása ügyében Kálmán Imre, aki állítja: Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára 2002 és 2006 között feketén foglalkoztatta. Az alperes cáfolja, hogy ebben az időszakban munkaviszony lett volna közöttük, írja a Magyar Nemzet.

images

images

Kálmán Imre a munkaviszony-felmondás jogellenességének megállapítása ügyében indított pert. Kálmán 2002-ben találkozott Vadai Ágnessel és ajánlotta fel segítségét. A választást követően szóban megállapodtak havi 30 ezer forintos fizetésről, amely után - a felperes állítása szerint - Vadai nem fizetett járulékot. Az alperes cáfolja ezt az állítást, mivel szerinte életszerűtlen, hogy pártban végzett munkára bármiféle szerződést kössenek. Kálmán kijelentette: mivel hivatalos, bejelentett munkára kapott ígéretet, így kijelentkezett a karcagi munkaügyi központból, olvasható a lapban.

A 2006-os kampányt követően Kálmán Imrének szerződést ajánlottak, és azt tudomása szerint 2010-ig megkötötték. A bíróságon Kálmán azt mondta, hogy nem az ő aláírása szerepel ezen a szerződésen, amelyet az alperes szintén tagadott.

Kálmán elmondta, hogy nem kapott példányt a szerződésből, de bízott benne, hogy 2010-ig lesz munkája. 2007. augusztus elején munkáltatói igazolást kért az Országgyűlési Hivataltól, Kálmán ekkor szembesült azzal, hogy csupán 2008. augusztus 17-ig szól a munkaviszonya, áll a Magyar Nemzetben.

A felperes elmondása szerint 2007. augusztus 31-ével szűnt meg a munkaviszonya. Vadai azzal indokolta döntését, hogy napokig nem érte el Kálmánt, valamint megtudta, hogy feketén dolgozik.

A bíróság 2010. március 1-jére halasztotta a tárgyalás folytatását.

Magyar Nemzet
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter