Felére csökkent a cégalapítás ideje az EU-ban"/>
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Felére csökkent a cégalapítás ideje az EU-ban

Felére, 24-ről 12 napra csökkent öt év alatt az EU régi tagállamaiban a kis- és közepes vállalatok (kkv) alapításának átlagos ideje. Az Európai Bizottság (EB) felméréséből az is kiderül, hogy az adminisztrációs könnyítések a költségekben is tükröződnek: 813 euróról 554-re csökkent a cégregisztráció 2002 óta - írja a Napi Gazdaság.

Az EB egyúttal megfogalmazta a jövőbeni teendőket is. A bizottság szerint több figyelmet kell szentelni a jövőben annak, hogy a problémákkal küzdő vállalkozásokat megszabadítsák a csőd és a sikertelenség stigmájától. Azok a vállalkozók, akik nem szándékosan, csalással, szélhámossággal juttatják csődbe cégüket, esélyt kell hogy kapjanak az újrakezdéshez.

Az EB jelentése megállapítja, hogy a vállalkozói kedv felébresztése egyre több helyen épül be az oktatásba, ami mögött egyszerűen az a felismerés húzódik meg, hogy a kkv-k az utolsó két évben a gazdaság húzóerejévé váltak, főként az építőiparban, a vendéglátóiparban, a közlekedésben és a távközlésben - számol be a Napi Gazdaság.

Follow hrportal_hu on Twitter