Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Fellendül Zalaegerszeg munkaerőpiaca

Ezer új munkahely jön létre Zalaegerszegen a közeljövőben -jelentette be Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármesterjelöltje (Fidesz–KDNP) a közép- és kisvállalkozások fejlesztésének lehetőségeiről tartott konferencián szerdán, Zalaegerszegen.

A Flextronics hatszáz fős létszámbővítést valósít meg, a Zalaco Sütőipari Zrt. ötvenegy új munkahelyet hoz létre, az Edelmann további száz új munkahelyet teremt az északi ipari parkban. Az ADA bútoripari cég a déli ipari területen 3 milliárd forintos beruházással száz új munkahelyet létesít.
Egy helyi gépipari cég által pedig - a tervek szerint - a következő évben további százötven ember foglalkoztatása valósul meg.

A 2014-2020 közötti uniós fejlesztési időszakban a rendelkezésre álló 12 ezer milliárd forint 60 százalékát kkv-szektor fejlesztésére fordítják.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) azt mondta: a magyar vállalkozói társadalom azt hiszi, hogy mindenki hozzá fog jutni a forrásokhoz. A valóságban viszont az országban működő 10-15 ezer vállalkozás közül az alsó középréteget kell és lehet megerősíteni oly módon, hogy a beszállítói lánc részei lehessenek.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter