Megjelent: 12 éve

Felmondás előtt érdemes egy utolsó kört futni

Meggyengült piaci pozíció, irreális feladatok, főnöki furkálódás, alacsony fizetés. Tényezők, amelyek elgondolkodtatják a munkavállalókat az állásváltoztatás szükségességéről. Mielőtt beadjuk a felmondást, érdemes vagy állást keresni vagy megpróbálni megoldani a problémát. A jobpilot nyári karriertippjeinek ötödik részében a munkahelyváltás okait és lépéseit elemezzük.

Vannak olyan dolgozók, akik állandó feszültségben kénytelenek végezni mindennapi feladataikat. Főnökük folyton kritizálja munkájukat, olyan feladatokkal bízza meg, amelyeket képtelenség teljesíteni az adott határidőn belül. Ez legtöbbször akkor következik, ha nincs előre meghatározott teljesítményértékelési és elvárási rendszer. Ha túl sok a teljesíthetetlen feladat, kérjünk időpontot a vezetőtől, tisztázzuk, mi az elvárás, mit tudunk teljesíteni. Ha továbbra is ragaszkodik a korábbi tempóhoz és feladatokhoz, akkor kezdjünk el állást keresni, hosszú távon nem lehet ilyen körülmények között, sikerélmény nélkül dolgozni.

Szintén káros az egészségre az állandó túlórázás, főként ha nem fizetik meg. Ebben az esetben is tisztázni kell a vezetővel az elvárásokat, a munkaidőt, az ezen felüli pótlékokat.

Nemcsak a vezető által kiosztott feladatok, hanem a kollégák is stressz forrásai lehetnek. A rossz munkahelyi légkör ugyanis aláássa a munkavállaló egészségét, az ezzel járó stressz pedig hosszú távon testileg és lelkileg egyaránt romboló hatású.

Mit tegyen az a dolgozó, akit kollégája rendszeresen fúr, és a munkahelyi közösség előtt sértő megjegyzéseket tesz rá? Érdemes első körben négyszemközt tisztázni a problémát. Ha ez nem vezet eredményre, be lehet vonni a közvetlen felettest, de semmiképpen ne a teljes csapat előtt rendezzük a nézeteltérést.

Váltson, ha kevésnek érzi fizetését

A túlzottan alacsony fizetés ugyancsak ok lehet a továbblépésre. Ha úgy érzi, nem fizetik meg eléggé, először is üljön le beszélni főnökével, és kérdezze meg: várható-e béremelés a közeljövőben. Amennyiben kategorikus nem a válasz, akkor elkezdhet körülnézni a piacon. Mielőtt a vezetővel beszél, tanácsos tájékozódni az adott munkakörben elérhető fizetésekről. Ennek alapja lehet az Állami Foglalkoztatási Szolgálat bérstatisztikája, az interneten elérhető bértesztek vagy hasonló pozícióban dolgozó ismerősök keresete.

Tanácsos elgondolkodnia akkor is, ha úgy érzi, belefásult a munkába. Kedvtelenül érkezik a munkahelyére, nem élvezi a munkát, egész nap az órát kémleli, arra várva, hogy hazamehessen. Ráadásul a kihívások sem motiválják, inkább fárasztják.

Ha úgy érzi, megingott a cég piaci pozíciója

A munkavállalónak előbb-utóbb szintén váltania kell, ha nem képes azonosulni munkáltatója szellemiségével, értékrendjével, felfogásával vagy az általa képviselt termékekkel. Értékesítőként például a termékkel való azonosulás hiánya rontja a teljesítményt.

A vállalat piaci pozíciójának megingása ugyancsak okot adhat a hirdetések böngészésére. Ha a cég megroppan, multi esetén a magyarországi kivonulást tervezi, érdemes az elbocsátás elébe menni. Egy jól időzített váltással ugyanis megszüntethető a bizonytalanság érzése és megelőzhető a kényszerű álláskeresés.

Csak akkor mondjon fel, ha már van új állása

Ha eldöntöttük, máshol szeretnénk dolgozni, nem ajánlott azonnal közölni a hírt a vezetővel. Sőt, a kollégáknak se tegyünk említést róla. Keressünk állást és már aláírt munkaszerződéssel a tarsolyban, közöljük a felmondást a főnökkel.

Könnyen elképzelhető ugyanis, hogy huzamosabb ideig nem fog találni a jelenleginél kedvezőbb feltételeket biztosító céget. Ekkor a dolgozó egy elhamarkodott bejelentéssel kellemetlen helyzetbe hozza saját magát, hiszen a felmondási idő letelte után bevételi forrás nélkül kell állást keresnie. Anyagi tartalékok híján az első felajánlott munkát el kell fogadnia.

Oroszi Babett

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A finn Sanna Marin 34 évesen a világ legfiatalabb miniszterelnöke lehet

Miután a finn parlament megszavazza, a 34 éves Sanna Marin lesz a világ legfiatalabb hivatalban lévő miniszterelnöke. Megelőzi a 35 éves Alekszej... Teljes cikk

Munkahelyi laptop beszerzés? Milyen szempontokat érdemes igénybe venni?

Ma már a legtöbb munkahely akkor is laptopot használ, ha lenne hely az asztali számítógépek elhelyezésére. A hordozható gépek kevesebb helyet... Teljes cikk

Donald Trump harmadik negyedévi fizetését eladományozta

Donald Trump amerikai elnök harmadik negyedévi elnöki fizetését az opiát tartalmú szerek elleni küzdelemre adományozta - közölte a Fehér Ház egyik... Teljes cikk