Megjelent: 11 éve

Fidesz: jogos a tűzoltók bérkövetelése

A Fidesz szerint jogos a tűzoltók bérkövetelése, és a kormánynak teljesítenie kell - jelentette ki a Magyar Hírlapnak Kontrát Károly országgyűlési képviselő, aki úgy tudja, hogy személyi állomány több mint a fele, négyezer tűzoltó pereket is indított.

"Súlyos veszély, hogy a Gyurcsány-kormány nem teljesíti a tűzoltók jogos követeléseit, nem adja meg nekik azt a fizetést, ami a jog szerint jár" - mondta a Magyar Hírlapnak Kontrát Károly, a Fidesz országgyűlési képviselője. Arra szólította fel a kormányt, hogy becsülje meg a tűzoltók munkáját, ne veszélyeztesse a magyar emberek élet- és vagyonbiztonságát.

A tűzoltók sztrájkot fontolgatnak, a jövő évi költségvetés tervezete ugyanis hátrányosan érinti őket. Szerintük ebben nem szerepel a bérpótlékaik rendezése, és azt is sérelmezik, hogy a kormány az általuk követelt negyvenórás munkahét helyett továbbra is negyvennyolc órát ír elő. Ezenkívül ugyanolyan közterületi pótlékot szeretnének, mint amit a városi pénzügyőrök és a büntetés-végrehajtásban dolgozó hivatásosok is megkapnak. Ugyancsak el akarják érni, hogy a köztisztviselői illetményalap száz százalékára emeljék fel a veszélyességi pótlékukat.

Kontrát Károly számszerűsítette is ezeket a követeléseket. Rámutatott, a tűzoltók csupán a negyvenórás munkahét alapján járó illetményüket követelik, amely megközelítőleg tízmilliárd forintba kerülne. Kontrát úgy tudja, ezért a személyi állomány több mint a fele, négyezer tűzoltó pereket is indított. A közterületi pótlék bevezetése 2,3 milliárdba, a veszélyességi pótlék megemelése pedig 1,8 milliárdba kerülne.

Gyenesei István önkormányzati miniszter bejelentette: az ügyben tárgyalásokat kezdeményez a tűzoltók érdekvédelmi szervezetével.

Magyar Hírlap
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter