Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Fiktív munkáltatói igazolásokkal vettek fel áruhitelt csalók Mátészalkán

Fiktív iratokkal hét esetben ötmillió forint értékű áruhitelt vettek fel csalók Mátészalkán, további nyolc esetben pedig megindították a kölcsönügyletet, mielőtt a rendőrség elfogta őket - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtóügyeletese.

Az eljárás alá vont négy személyt a rendőrök az egyik hipermarket-lánc mátészalkai áruházában érték tetten, ahol fiktív munkáltatói igazolások felhasználásával több esetben áruhitel felvételét kísérelték meg - mondta Fülöp Gergely szóvivő.

Hozzátette: a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki annak a gazdasági társaságnak a vezetőjét is, aki a lebukás előtti percekben töltötte ki a valótlan tartalmú munkáltatói igazolásokat.

A nyomozás eddigi adatai szerint a hamis igazolásokat számos hitelintézet felé benyújtották, az eddig ismert négy gyanúsítotton túl így várhatóan további személyek ellen is eljárás indulhat.

Eddig 15 hitelügylet vált ismertté, hét esetben már a kölcsönfelvétel is megtörtént, több mint ötmillió forint értékben. A szóvivő tájékoztatása szerint a hatósággal együttműködő elkövetők szabadlábon védekezhetnek.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Bruttó 590 ezres fizetés kürtőskalácsosoknak Németországban

A Pénzcentrum arról ír, hogy Németországban magyar dolgozókat keresnek kürtőskalács sütésére, és közel bruttó 600 ezer forintos fizetést ígérnek. Teljes cikk

A képviselők fizetése jóval magasabb, mint a dolgozóké, és nem sokkal marad el az európai politikusok bérétől

Hazánkban nagyon elszakadt egymástól az átlagbér és a képviselők fizetése. 2018 szeptemberében, majd idén tavasszal is emelkedett a képviselők... Teljes cikk

Újraindul az újságírók képzése

Újra elindítja újságíróképzését a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Bálint György Újságíró Akadémiája - írják közleményükben. Teljes cikk