Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Fiktív munkáltatói igazolásokkal vettek fel áruhitelt csalók Mátészalkán

Fiktív iratokkal hét esetben ötmillió forint értékű áruhitelt vettek fel csalók Mátészalkán, további nyolc esetben pedig megindították a kölcsönügyletet, mielőtt a rendőrség elfogta őket - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtóügyeletese.

Az eljárás alá vont négy személyt a rendőrök az egyik hipermarket-lánc mátészalkai áruházában érték tetten, ahol fiktív munkáltatói igazolások felhasználásával több esetben áruhitel felvételét kísérelték meg - mondta Fülöp Gergely szóvivő.

Hozzátette: a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki annak a gazdasági társaságnak a vezetőjét is, aki a lebukás előtti percekben töltötte ki a valótlan tartalmú munkáltatói igazolásokat.

A nyomozás eddigi adatai szerint a hamis igazolásokat számos hitelintézet felé benyújtották, az eddig ismert négy gyanúsítotton túl így várhatóan további személyek ellen is eljárás indulhat.

Eddig 15 hitelügylet vált ismertté, hét esetben már a kölcsönfelvétel is megtörtént, több mint ötmillió forint értékben. A szóvivő tájékoztatása szerint a hatósággal együttműködő elkövetők szabadlábon védekezhetnek.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Közeleg a határidő - A vállalati számláknál okozhat gondot az ügyfélazonosítás hiánya

Nem a lakossági, hanem elsősorban a vállalati bankszámláknál okozhat gondot az ügyfélazonosítás hiánya, a kötelező adategyeztetés elmaradása... Teljes cikk

Belső vizsgálat indul a monori vonat ügyében

Belső vizsgálatot indít és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt feljelentést tesz a MÁV-Start a pénteken kimaradt és több utassal... Teljes cikk

Megsérthette az előzés szabályait a szállodahajó kapitánya

A gyanú szerint nem tartotta be az előzés szabályait a Viking Sigyn kapitánya. A gyanúsítás tartalmazza azt is, hogy a kapitány nem jelezte előzési... Teljes cikk