Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Fiktív munkáltatói igazolásokkal vettek fel áruhitelt csalók Mátészalkán

Fiktív iratokkal hét esetben ötmillió forint értékű áruhitelt vettek fel csalók Mátészalkán, további nyolc esetben pedig megindították a kölcsönügyletet, mielőtt a rendőrség elfogta őket - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtóügyeletese.

Az eljárás alá vont négy személyt a rendőrök az egyik hipermarket-lánc mátészalkai áruházában érték tetten, ahol fiktív munkáltatói igazolások felhasználásával több esetben áruhitel felvételét kísérelték meg - mondta Fülöp Gergely szóvivő.

Hozzátette: a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki annak a gazdasági társaságnak a vezetőjét is, aki a lebukás előtti percekben töltötte ki a valótlan tartalmú munkáltatói igazolásokat.

A nyomozás eddigi adatai szerint a hamis igazolásokat számos hitelintézet felé benyújtották, az eddig ismert négy gyanúsítotton túl így várhatóan további személyek ellen is eljárás indulhat.

Eddig 15 hitelügylet vált ismertté, hét esetben már a kölcsönfelvétel is megtörtént, több mint ötmillió forint értékben. A szóvivő tájékoztatása szerint a hatósággal együttműködő elkövetők szabadlábon védekezhetnek.

  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter