kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Foglalkoztatáspolitikáról egyeztet szakszervezetekkel az LMP

Több munkahelyre, szociális párbeszédre és korszerű, a munkavállalói jogokat megerősítő új munka törvénykönyvre (Mt.) van szükség - emelték ki az LMP és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés vezetői a párt foglalkoztatáspolitikai koncepciójának megvitatását követő keddi sajtótájékoztatón Budapesten.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, az LMP társelnöke elmondta: programjukban a munkahelyteremtés prioritást élvez. Ehhez kapcsolódik a párt által készített új Mt. koncepciójának megvitatása a szakszervezeti konföderációkkal, aminek első állomása a keddi találkozó.

A jelenlegi ciklusban elfogadott Mt. - amely valójában a kizsákmányolás törvénykönyve - a munkáltatók pártján áll, kiszolgáltatott helyzetbe hozza a munkavállalót és családját - mondta. Hozzátette, szakszervezetek tájékoztatása szerint vannak ágazatok, ahol az elbocsátások túlnyomó többsége a bizalomvesztés elnevezésű, az új Mt.-ben rögzített ok alapján történik.

Szintén az új kódex rendelkezése, hogy ma már nem számít be a munkaidőbe a munkaközi szünet, például az ebédidő, vagy bizonyos munkakörökben a rendszeres pihenőidő, ami korábban még része volt a munkaidőnek. Egyes számítások szerint emiatt, mintegy másfél hónappal kell többet dolgozniuk a munkavállalóknak, anélkül, hogy ezt a bérekben ellentételeznék - fűzte hozzá az ellenzéki képviselő.

Szél Bernadett hangsúlyozta, hogy az LMP munkajogi elképzelései nem egyszerűen a régi Mt.-hez való visszatérést, hanem a munkavállalói jogok és a szociális párbeszéd megerősítését, valamint egy rugalmas, átjárható munkaerőpiac kialakítását célozzák.

Ehhez kapcsolódik a zöld munkahelyteremtés programja, amely az energiahatékonyságra, a megújuló energiára, a szociális gazdaságra és a regionális közlekedés fejlesztésére koncentrál. Az energiahatékonyság terén - például ingatlanok szigetelésére irányuló programokkal - egy év alatt akár százezer új munkahely is létrehozható, a megújuló energiával összefüggő ágazatban pedig néhány év alatt még több tízezren találhatnának munkát - mondta Szél Bernadett, aki azt is kiemelte: ezek válságálló, azaz nem a külföldi tőkére épülő munkahelyek, melyek mérsékelhetik a társadalmi egyenlőtlenségeket.

Schiffer András független képviselő, az LMP társelnöke kijelentette: a foglalkoztatáspolitikát negyedszázada az jellemzi, hogy az aktuális kormányok kiszolgáltatják a képzetlen munkaerőt udvari beszállítóiknak és a multiknak. A jelenlegi ciklusban megalkotott munka törvénykönyve valójában a kizsákmányolás törvénykönyve. Semmi nem történt például a felnőttképzés, vagy az állami bérlakáshálózat fejlesztése terén, ami pedig a hatékonyabb foglalkoztatáspolitikához, rugalmasabb munkaerőpiachoz nélkülözhetetlen lenne.

Kuti László, a szakszervezeti tömörülés elnöke elmondta: számukra a munkavállalók biztonsága és megélhetése a legfontosabb. A jelenlegi helyzetben azonban súlyos probléma az is, hogy a munka világában egyre kevésbé tapasztalható az a törekvés, hogy feloldják az ellentétes érdekeket, gyakorlatilag megszűnt az érdemi szociális párbeszéd, érdekegyeztetés.

A szakszervezeti vezető szerint a jelenlegi ciklusban felszámolt Országos Érdekegyeztetési Tanácsnak, a munkavállalók munkaadók és kormány közti háromoldalú érdekegyeztetésnek volt köszönhető, hogy a rendszerváltás időszakában a munkajogok terén kezelni tudták a még oly súlyos problémákat is.

Búzásné Putz Erzsébet, a tömörülés alelnöke azt emelte ki, hogy minél több munkahelyre, a kor követelményeihez igazodó szabályozásra és a valós igényeket szem előtt tartó oktatásra van szükség.

Az LMP új foglalkoztatáspolitikai koncepciójának társadalmi egyeztetése során legközelebb a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával vitatja meg elképzeléseit. A tervek szerint az egyeztetés keretében a párt vezetői a nyár folyamán minden szakszervezeti konföderáció vezetésével tárgyalnak és csak azt követően véglegesítik, illetve hozzák nyilvánosságra koncepciójukat.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Szijjártó Péter a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet főigazgatójával tárgyalt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) főigazgatójával, Gilbert F.... Teljes cikk

Navracsics Tibor: egy ország élhetősége csak részben az anyagi jólét függvénye

Egy ország élhetősége csak részben az anyagi jólét függvénye, ezen kívül fontos az emberi kapcsolatok minősége és az élettel szembeni,... Teljes cikk