Megjelent: 5 éve

Fogyatékos felsőoktatási hallgatók a közigazgatásban

A Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramjának záró rendezvényén Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, valamint dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára oklevelet adott át a programban részt vevőknek.

Czibere Károly elmondta, a kormány politikájának fontos eleme az esélyteremtés, melynek egyik példája a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramja. Mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, hogy előre léphessen az életben. Kiemelt célunk a foglalkoztatás növelése, azt szeretnénk, ha minél több megváltozott munkaképességű ember kapna lehetőséget, hogy a passzivitásra kárhoztató segély helyett munkából éljen.

A második alkalommal meghirdetett ösztöndíjprogramja jó úton halad – mondta Kovács Zoltán. A közigazgatás iránt érdeklődő felsőoktatási hallgatók szakmai felkészülését segítő munkatapasztalat, növeli elhelyezkedési esélyeiket a közigazgatásban. Ezáltal megvalósul a minél szélesebb körű társadalmi integráció is. Az őket segítő mentorok közreműködésével sikerült minden hallgatónak beilleszkednie a munkahelyi környezetbe. Rálátást nyerhettek a közigazgatás, napjainkban zajló nagyléptékű átalakítására, amelynek célja megteremteni a szolgáltató jellegű, egységes, átlátható államigazgatást.

A 2015 első félévében – a program indulása óta már második alkalommal – sikeresen lezajlott programban 19 ösztöndíjas vett részt, akik 7 minisztériumban teljesítették gyakorlatukat. Az ösztöndíj programnak köszönhetően két fiatal már el is helyezkedett az őket foglalkoztató minisztériumban.

A rendezvényen az egyik ösztöndíjas Száraz Bálint elmondta, hatalmas lehetőség volt számára a program. A látáskárosodott fiatalember munkájával annyira elégedettek, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában, a Család- és ifjúságügyért Felelős Államtitkárságán továbbra is alkalmazzák.

Kovács Petra hallássérült ösztöndíjas, aki most záróvizsgázik lengyel szakon, a Honvédelmi Minisztériumban dolgozott a Társadalmi Kapcsolatok és a Háborús Kegyeleti Főosztályon. Ösztöndíja alatt megpályázott és el is nyert egy pozíciót a minisztériumban, a tevékenységéhez kötődő lengyel-magyar vonatkozású szakterületen.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk