Megjelent: 5 éve

Fogyatékos felsőoktatási hallgatók a közigazgatásban

A Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramjának záró rendezvényén Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, valamint dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára oklevelet adott át a programban részt vevőknek.

Czibere Károly elmondta, a kormány politikájának fontos eleme az esélyteremtés, melynek egyik példája a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramja. Mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, hogy előre léphessen az életben. Kiemelt célunk a foglalkoztatás növelése, azt szeretnénk, ha minél több megváltozott munkaképességű ember kapna lehetőséget, hogy a passzivitásra kárhoztató segély helyett munkából éljen.

A második alkalommal meghirdetett ösztöndíjprogramja jó úton halad – mondta Kovács Zoltán. A közigazgatás iránt érdeklődő felsőoktatási hallgatók szakmai felkészülését segítő munkatapasztalat, növeli elhelyezkedési esélyeiket a közigazgatásban. Ezáltal megvalósul a minél szélesebb körű társadalmi integráció is. Az őket segítő mentorok közreműködésével sikerült minden hallgatónak beilleszkednie a munkahelyi környezetbe. Rálátást nyerhettek a közigazgatás, napjainkban zajló nagyléptékű átalakítására, amelynek célja megteremteni a szolgáltató jellegű, egységes, átlátható államigazgatást.

A 2015 első félévében – a program indulása óta már második alkalommal – sikeresen lezajlott programban 19 ösztöndíjas vett részt, akik 7 minisztériumban teljesítették gyakorlatukat. Az ösztöndíj programnak köszönhetően két fiatal már el is helyezkedett az őket foglalkoztató minisztériumban.

A rendezvényen az egyik ösztöndíjas Száraz Bálint elmondta, hatalmas lehetőség volt számára a program. A látáskárosodott fiatalember munkájával annyira elégedettek, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában, a Család- és ifjúságügyért Felelős Államtitkárságán továbbra is alkalmazzák.

Kovács Petra hallássérült ösztöndíjas, aki most záróvizsgázik lengyel szakon, a Honvédelmi Minisztériumban dolgozott a Társadalmi Kapcsolatok és a Háborús Kegyeleti Főosztályon. Ösztöndíja alatt megpályázott és el is nyert egy pozíciót a minisztériumban, a tevékenységéhez kötődő lengyel-magyar vonatkozású szakterületen.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter