Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Gaskó István bajban van?

A Fővárosi Főügyészség közigazgatási jogi osztálya elutasította a VDSzSz Szolidaritás érdekvédelmi alelnökének kérelmét, hogy vizsgálják meg a szervezet Gaskó István elnöksége alatti gazdálkodását. Három alapítványra vonatkozóan a kérelmet elbírálásra a hatáskörrel rendelkező osztályai részére továbbították.

A Liga Szakszervezetek közleményében felidézte, hogy Bárány Balázs, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás (VDSzSz) érdekvédelmi alelnöke, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szövetség, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája, a Munka Világa Alapítvány, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, valamint a Liga Akadémia Alapítvány szerződéses és gazdasági kapcsolatainak kivizsgálását kérte, és a Fővárosi Főügyészség fellépését kezdeményezte a kérelemben szereplő törvénysértések megszüntetése érdekében. A kérelem tartalma nem nyilvános.

A tájékoztatás szerint a felsorolt szövetségek esetében a törvényes működés ellenőrzésére és ügyészi fellépésre nincs lehetőség.

Egyrészt, az ügyész nem a szakszervezetek, hanem a civil szervezetek mint jogi személyek működését vizsgálhatja, ugyanakkor szakmai szempontból az ügyész nem vizsgálja a szervezetek gazdálkodásának, a szervei által hozott döntéseinek célszerűségét, avagy a megkötött szerződések törvényességét - olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a működési vizsgálat szintén nem terjed ki a civil szervezet vezetőinek személyes magatartására, avagy - tisztségük gyakorlása során - a szervezet vagy mások sérelmére elkövetett esetleges visszaélésekre.

A Munka Világa Alapítványra, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványra és a LIGA Akadémia Alapítványra vonatkozóan a kérelmet elbírálásra, büntetőjogi vonatkozásaiban történő állásfoglalásra a Fővárosi Főügyészség a hatáskörrel rendelkező osztályai részére továbbította - közölték.
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.04.01A sikeres interjúztatás Képzésünk fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására. A képzési napon szó lesz -az interjú felépítéséről, -szituációs gyakorlatról, -az információk rögzítéséről, -döntéshozatali csapdákról, -továbbá a kiválasztás további eszközeiről sablonokkal színesítve. Lehetőséget adunk továbbá a saját területüket érintő kérdések átbeszélésére is. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter