Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Gördülő sztrájk a görög villamos műveknél május 25-étől

A görög állami villamos művek dolgozói 48 órás gördülő sztrájkot tartanak május 25-étől, tiltakozva a kormány nyugdíjreform terve ellen - közölte a cég dolgozóit tömörítő szakszervezet, a GENOP csütörtökön.

Szerdán jelentették be az állami és a magángazdaságban dolgozókat tömörítő szakszervezetek, hogy május 20-án 24 órás általános sztrájkot tartanak, ugyancsak a nyugdíjreform tervezete ellen tiltakozva.

A tervezett nyugdíjreform keretében fokozatosan 60 évre emelik a korkedvezményes nyugdíj alsó korhatárát, s 10 év alatt fokozatosan 65 évre a rendes nyugdíjkorhatárt is - a kormány hétfőn elfogadott elképzelése szerint, amit még a parlamentnek is jóvá kell hagynia.

A tervezet értelmében, elsősorban a magas nyugdíjjal rendelkezők körében fogják vissza a kifizetéseket, és a jelenlegi 13 nyugdíjalap helyett hármat hoznak létre: egyet a bérből és fizetésből élők, egyet a vállalkozók, egyet pedig a agrárgazdálkodók számára.

A változtatások többsége a jövő évtől kezdődően, fokozatosan lép hatályba 2018-ig.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter