Megjelent: 3 éve

Ha nem tetszik az új irány, el lehet menni

Legalábbis ezt üzeni a Fehér Ház a Külügyminisztérium tisztségviselőinek az Egyesült Államokban, írja a New York Times. Hétfőn éjjel Donald Trump azonnali hatállyal felmentette az ideiglenes igazságügyi minisztert, aki kritizálni merte a bevándorlási rendeletet.

A Fehér Ház konkrétan arra hívta fel a minisztériumi dolgozók figyelmét, hogy amennyiben nem tudnak beállni a Trump által képviselt irányvonal mögé, akkor mondjanak fel.

Ez a figyelmeztetés annak nyomán keletkezett, hogy a külügyminisztériumon belül keringő üzenetben többen nemtetszésüknek adtak hangot a 7 - többségében muszlim - országra szóló átmeneti utazási tilalommal szemben, amely a tisztviselők véleménye szerint nem fogja biztonságosabbá tenni az országot, hanem még mélyítheti is a konfliktusokat. Az utazási korlátozás több mint 200 millió embert érint, köztük olyanokat is, akik ugyan az Egyesült Államokban élnek, dolgoznak, érvényes vízummal, de mégsem engedték őket repülőre szállni.

A Fehér Ház szóvivője, Sean Spicer szerint, a karrierdiplomaták vagy beállnak a sorba, vagy elmehetnek, idézi a New York Times.

Közben Donald Trump azonnali hatállyal felmentette az 57 éves Sally Yates-t, az igazságügyi tárca eddigi helyettes vezetőjét, aki ideiglenesen töltötte be az igazságügyminiszteri posztot, amíg a végleges jelölt meghallgatása le nem zárul. Az ideiglenes miniszter hétfő délután feljegyzésben utasította vissza, hogy védelmébe vegye az elnök bevándorlásról szóló rendeletét és ilyen értelmű utasítást adott munkatársainak is. A munkatársaknak küldött körlevélben kétségbe vonta a hét országból átmeneti időre felfüggesztett beutazást kimondó elnöki rendelet erkölcsösségét és jogszerűségét.

Miközben a rendelet az összes minisztérium számára váratlanul született, mert az elnök senkivel nem konzultált, belső tanácsadóin kívül az elnöki rendelet aláírása előtt.

New York Times/MTI
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csütörtökig biztosan folytatódik a tömegközlekedési sztrájk Franciaországban

"Messze vagyunk még a történet végétől" - mondta az CFDT szakszervezet vezetője. Teljes cikk

Egy német lap szerint munkahelyek százezreit veszélyeztetheti az elektromobilitás

Egy kutatás szerint 410 ezer munkahely szűnhet meg 2030-ig az elektromobilitás térnyerése miatt. Teljes cikk

Lengyelországban hamarosan bevezethetik a 14. havi nyugdíjat is

A tizenharmadik havi nyugdíjat már idén tavasszal megkaphatják a lengyel nyugdíjasok. Teljes cikk