Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Háromszázötven állást teremt az UNICEF szolgáltató központja

Az ENSZ úgy döntött, hogy Magyarországon jön létre az UNICEF (az ENSZ Gyermekalapja) szolgáltató központja - mondta Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára.

Az államtitkár kiemelte: a fél évvel ezelőtt kiírt pályázatra húsz jelentkező volt, aztán három város maradt, végül Budapest Prága és Kuala Lumpur előtt nyerte el a lehetőséget.

A szervezet központja a Wesselényi utcában lesz, várhatóan 350-en dolgoznak majd ott, a foglalkoztatottak 85 százaléka magyar lesz - közölte.

Mikola István meglátása szerint elsősorban Magyarország jó elhelyezkedése és a fővárosban kínált központi helyszín győzhette meg a világszervezetet, hogy Budapest mellett döntsenek.

A sajtótájékoztató után kiadott közleményben azt írták, a viszonylag alacsony költségek, a magasan képzett munkaerő és a jó infrastruktúra is Budapest mellett szólt. Azt is megjegyezték, hogy az ENSZ két másik szervezete - a Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR) és az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (FAO) - már működtet hasonló szolgáltató központot a magyar fővárosban. A központ adminisztratív feladatokat lát majd el az UNICEF irodái számára.

A Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapját (UNICEF) az ENSZ közgyűlése azért hozta létre, hogy segítsen a második világháború utáni Európában azokon a gyermekeken, akik átélték a háború borzalmait. Az UNICEF célja a gyermekek és az ifjúság egészségügyi, táplálkozási, szociális gondoskodási, oktatási és szakképzés helyzetének javítása. A szervezet tevékenységét 1965-ben Nobel-békedíjjal ismerték el.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk