kapubanner for mobile
Megjelent: 15 éve

Hasznos, de nem mindenható a Start-kártya

Szűk négy év alatt 170 ezer álláskereső váltotta ki a járulékkedvezményre jogosító Start-kártyák valamelyikét. A népszerűségre jellemző, hogy már álláshirdetésekben is hivatkoznak rá munkavállalói és munkaadói oldalról egyaránt. Júliustól ráadásul tovább csökkent a járulékteher. Ennek ellenére a munkaajánlatról szóló döntésnél nem a kártya, hanem a munkára való alkalmasság a legfőbb szempont. Körképünk a pályakezdők, kismamák és tartós munkanélküliek elhelyezkedését segítő Start-kártyákról.

"Ügyvédi iroda ügyvédjelöltet keres. Az elbírálásnál előnyt jelenthet, ha a jelölt pályakezdő, Start-kártyával rendelkező vagy arra jogosult személy" - áll egy budapesti álláshirdetésben. Egy másik hirdetésében szakképzett, lehetőség szerint Start-kártyával rendelkező, pályakezdő eladót keres egy karcagi üzlet.

A járulékkedvezmény és a vele járó kedvezőbb elhelyezkedési lehetőségek, úgy tűnik, megmozgatják a munkaadókat. Ahogyan az álláskeresőket is: Egy fiatal, Budapesten gyógyszertári asszisztensi állást kereső hölgy felhívja a figyelmét Start-kártyájára hirdetésében. Éppúgy, mint az álláskeresők sűrűjéből B-kategóriás jogosítványa mellett Start-kártyájával kitűnni vágyó férfi.

170 ezer kártyát váltottak ki

A 2005-ben még csak a pályakezdők, majd 2007-től kismamák és az álláspiacon hátrányos helyzetűnek számító, tartós munkanélküliek foglalkoztatóinak jelentős járulékkedvezményt nyújtó konstrukció sokakat juttatott álláshoz. Start-kártyából 2009. június 30-ig összesen 125 317 darabot, míg a Start Plusz és Start Extra kártyákból 29 209 illetve 15 284 darabot állított ki a jogosultak részére az APEH. Az utóbbi hónapokban számottevően, mintegy 50 százalékkal többen igényeltek Start Plusz és Start Extra kártyákat.

2009. július elsejével változtak a Start-kártyás dolgozókat foglalkoztatók járulékfizetési kötelezettségei. A munkaadót ennek megfelelően a tételes egészségügyi hozzájárulás, a munkaadói járulék, valamint a társadalombiztosítási járulék együttes összege helyett - a foglalkoztatás első évében a bruttó munkabér 10 százalékának, második évében 20 százalékának megfelelő fizetési kötelezettség terheli majd. A Start Extra kártyával rendelkező személyt foglalkoztató cég vagy munkaadó mentesül a tételes egészségügyi hozzájárulás megfizetése alól. A foglalkoztatás első évében nem kell munkaadói járulékot, valamint a társadalombiztosítási járulékot fizetnie. A foglalkoztatás második évében pedig a munkaadói járulék, valamint a társadalombiztosítási járulék együttes összege helyett a bruttó munkabér 10 százalékának megfelelő járulékfizetési kötelezettség terheli.


A számok azt mutatják, hogy a munkát keresők nagy része már értesült a járulékkedvezményes foglalkoztatási formáról. "Úgy tűnik, a pályakezdők, a kismamák most sokkal tudatosabbak, felkészültebbek és célratörőbben terveznek álláskereséskor. A Start-kártyát is közel 70 százalékuk tudatosan említi a jelentkezéskor. Ha még nem rendelkeznek vele, felajánlják, hogy aktuális munkalehetőség esetén mielőbb kiváltják"- erősítette meg Hegymegi Orsolya, a Grafton Recruitment pénzügyi divíziójának vezető tanácsadója. Hozzátette: rendszerint a cégek figyelmét is felhívják erre a lehetőségre. A tapasztalatok alapján minderre szükség lehet, hiszen nem minden szakmai vezetőnek jutnak automatikusan eszébe a jelölt foglalkoztatásával kapható járulékkedvezmények.

Nem Start-kártya alapján vesznek fel

Ugyanakkor leszögezte: a kártya megléte még nem jelent automatikusan belépőt a kiszemelt céghez. A járulékkedvezmény ugyanis nem kerülhet a szakmai szempontok és az alkalmasság elé. Ezt erősítette meg egy könyvelő cég képviselője is, ahol ráadásul kizárólag a szakmai alkalmasságot tudják figyelembe venni.

Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési vezetője elmondta, ugyan statisztikai adataik egyelőre nincsenek a témában, a visszajelzések alapján kedvező a Start-program fogadtatása a munkaerőt kereső cégek körében. "A legnagyobb nyerteseknek a pályakezdők tűnnek. Pályakezdőként nem létező szakmai tapasztalattal a jelentős járulékkedvezmény igenis nyomós érv lehet egy-egy fiatal alkalmazása mellett." Mindezt egybevetve szerinte az sem kizárt, hogyha két pályakezdő fiatal, nagyjából azonos paraméterekkel, képességekkel, fej-fej mellett haladva közel egyforma teljesítményt nyújt az egyes állásinterjúkon, a cég választása végül a Start-kártyás alkalmazására fog esni. A kártya kiváltásával járó adminisztratív teendők, ügyintézések végigjárása ráadásul további plusz pont a munkáltatók szemében a fiatalok álláspályázatának elbírálásakor."Rátermettségre, gyakorlatiasságra utal, ha a fiatal egymaga végigcsinálta a kártyához szükséges ügyintézéseket."

Kellene egy típus egyéni vállalkozóknak is

Bihall Tamás hozzátette: az iparkamara álláspontja szerint a program kismamákra és tartós munkanélküliekre kiterjesztése mellett szükség lenne egy új típusú, munkanélküliek egyéni vállalkozóvá válásakor jelentős járulékkedvezményt nyújtó változatra is. Az MKIK ezzel kapcsolatos programja, javaslata már a tervezési fázisban van.

Előfordul azonban, hogy a Start-kártyát a munkaadó a munkavállaló ellen fordítja, kihasználva annak tudatlanságát. Egy internetes fórumban panaszkodó fiatal lány például arról számolt be: cégénél épp a Start-kártyának köszönhetően tudott elhelyezkedni. Amikor fél év után váltani akart, a felettes arra hivatkozva nem akarta elengedni, hogy távozása esetén vissza kell fizetnie a kapott járulékkedvezményt. Természetesen minden alap nélkül, ugyanis nem kell visszafizetni a kedvezményt, a kártya kiváltásától kezdve 2 éven át több munkáltatónál fel lehet használni.

Takács Gabriella
monster.hu


  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Potápi Árpád János: a vállalkozói mentorprogram gazdaságerősítő és közösségépítő

A Felvidéki Mentorprogram feladata, hogy fejlessze a vállalkozók kapcsolati és tapasztalati tőkéjét. Teljes cikk

Felmérés: a termékenységi kezelés és a családtervezés fontosabb pénzügyi cél a férfiaknak, mint a nőknek

A 25-34 évesek körében az Egyesült Államokban a férfiak 84%-a tervezi anyagilag a családalapítást. Teljes cikk

Feladja a leckét a vállalatoknak a CSRD

Bár a cégek többsége (63%-a) bizakodó azzal kapcsolatban, hogy felkészült lesz az EU kötelező vállalati fenntarthatósági jelentéstételről... Teljes cikk