Megjelent: 15 éve

Hiába választotta hazánkat az Apollo Tyres?

Népszavazást kezdeményez az indiai Apollo Tyres Gyöngyösre tervezett gumiabroncsgyára ellen a Fidesz helyi önkormányzati frakciója arra hivatkozva, hogy túl sok a szennyező forrás - tájékoztatta az MTI-t a frakció vezetője.

Az "Egyetért-e Ön azzal, hogy ne épüljön meg az indiai Apollo Tyres cég gumigyára Gyöngyösön?" kérdést tartalmazó íveket már leadták hitelesítésre a szocialista vezetésű város jegyzőjének - mondta Tatár László. Hozzátette: Gyöngyös és Mátra környezete annyira túlterhelt, hogy a térség nem visel el újabb szennyező forrást.

Az üzem kezdetben 900, később 1500 embernek ad majd munkát. A beszállítók akár 4-5 ezer munkahelyet is teremthetnek. A tervek szerint az első szakaszban évi 7 millió gumiabroncsot gyártanak. A Hankook dunaújvárosi gyára évi 10 milliót fog előállítani, ha eléri a teljes kapacitást.

A siker "a korábbi döntések szektorális hatásának" köszönhető, vagyis annak, hogy előzőleg három gumiabroncsgyár, a dél-koreai Hankook Tyres, a francia Michelin és a japán Bridgestone is megtelepedett Magyarországon.

Különféle képzési és egyéb támogatásokkal a kormány "mintegy hétmilliárd forinttal járul hozzá a beruházás megvalósításához. Az egy foglalkoztatottra jutó támogatás ezzel együtt egyharmaddal kevesebb, mint amennyivel a kormány a Hankookot támogatta a dunaújvárosi üzem beindításakor.

MTI/Napi Gazdaság
  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek