kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Hogyan használjuk hatékonyan a különböző állásportálokat?

Az álláskeresés egy rendkívül frusztráló élmény, de mi is sikeresek lehetünk benne, ha tudjuk, hogy hol és hogyan kell hatékonyan keresni. Ezért is szenteltük ezt a mai cikkünket ennek a témának.

gyöngyös állás álláshirdetés-
images

Megfelelően összerakott önéletrajz

Tegyük fel például, hogy van egy csodálatos termékünk, ami abc mobil néven fut. Ha ezt el akarjuk adni, gondoskodnunk kell arról, hogy a megcélzott ügyfelek figyelmét felkeltsük. Nyilvánvaló, hogy ha nekik nincs elegendő információjuk a mobilunkról, akkor ez nem fog megvalósulni.

Tehát a legelső szakaszban létre kell hoznunk, és piacra kell dobnunk a márkánkat. Ugyanez a helyzet az álláskeresésnél is, csak ebben az esetben mi vagyunk a termékek, és a különböző állásportálokon való promóciónkról, beleértve a https://gyongyosallas.hu weboldalt is, az önéletrajzunk gondoskodik, mivel általa tudjuk bemutatni a képességeinket. Tehát egy jó önéletrajz elkészítésével már a csata felét megnyertük.

Szűrők használata

A legtöbb állásportál kínál különböző szűrési opciókat, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a keresési eredményeket a saját igényeikhez igazítsák. Vagyis nem csupán a beosztás és a hely alapján lehet keresni, hanem megadható például a kívánt fizetés nagysága is, vagy az a távolság, amelyet még hajlandóak vagyunk ingázni a munkahelyre.

Folyamatos keresés és napi értesítők

A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy csak néha napján foglalkozunk az álláshirdetések böngészésével, és várjuk a sült galambot. Bár ez a módszer kényelmesebbnek tűnhet, de így nagy hátrányba kerülhetünk a többi jelölttel szemben, mivel az újonnan meghirdetett pozíciókról nem értesülünk időben.

Ráadásul a cégek sokszor az alapján is szűrik a jelölteket, hogy az elmúlt időszakban aktívan kerestek-e állást. Ezért mindenképpen tanácsos naponta legalább 1 vagy 1,5 órát rászánni a keresésre.

Továbbá jó ötlet lehet beállítani egy állásértesítőt is, ami a portál által kiküldött, a legújabb hirdetéseket tartalmazó értesítés. Így garantáltan nem maradunk le semmiről.

Kereteken kívüli gondolkodás

A munkakör megnevezésének használata a kereséshez egy jó kiindulópont, de soha nem árt, ha ehhez a kifejezéshez kapcsolódó kulcsszavak alapján is keresünk. Így ugyanis sokkal könnyebben rálelhetünk azokra a pozíciókra, amelyekhez meghatározott készségek és képesítések szükségesek.

Legyünk konkrétak!

Ha túl sok irreleváns találatot kapunk, akkor könnyen előfordulhat, hogy a keresés egyszerűen nem elég konkrét. Ahelyett tehát, hogy átbogarásznánk ezt a hosszú listát, hogy megtaláljuk az álmaink állást, érdemes megfontolni inkább a keresés szűkítését.

Néha az olyan egyszerű dolgok enyhe módosítása, mint például a hely, vagy néhány extra kulcsszó hozzáadása nagy változást hozhat a végeredményben.

Mint, ahogy a fentebb leírtakból is kiderült, a hatékony állásvadászat alapja a megfelelő stratégia, a türelem és az elszántság, és ha bármelyiknek híján vagyunk, akkor a keresésünk könnyen kudarcba fulladhat.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
"Szellemállásoktól" hemzsegnek az állásportálok - de mi értelme a kamu álláshirdetéseknek?

A munkáltatók olyan látszólag nyitott pozíciókat hirdetnek meg az állásportálokon vagy börzéken, amelyeket soha nem is akartak betölteni. Mi... Teljes cikk

Így áll a munkaerőpiac 2024-ben: hány jelentkezést nyújt be egy átlagos álláskereső?

A jelentkezők többsége legalább kettő, de maximum öt helyre adja be egyszerre az önéletrajzát – többek között ez derült ki az 55. Műegyetemi... Teljes cikk

Égető dilemma: honnan lesz 300 ezer új munkavállaló Magyarországon?

Ambiciózus célt tűzött ki maga elé a kormány: 2030-ra 85%-ra szeretnék emelni a magyarországi foglalkoztatottsági rátát. Ehhez főleg a 15-29 éves... Teljes cikk