Megjelent: 12 hónapja

Hogyan használjuk hatékonyan a különböző állásportálokat?

Az álláskeresés egy rendkívül frusztráló élmény, de mi is sikeresek lehetünk benne, ha tudjuk, hogy hol és hogyan kell hatékonyan keresni. Ezért is szenteltük ezt a mai cikkünket ennek a témának.

gyöngyös állás álláshirdetés-
images

Megfelelően összerakott önéletrajz

Tegyük fel például, hogy van egy csodálatos termékünk, ami abc mobil néven fut. Ha ezt el akarjuk adni, gondoskodnunk kell arról, hogy a megcélzott ügyfelek figyelmét felkeltsük. Nyilvánvaló, hogy ha nekik nincs elegendő információjuk a mobilunkról, akkor ez nem fog megvalósulni.

Tehát a legelső szakaszban létre kell hoznunk, és piacra kell dobnunk a márkánkat. Ugyanez a helyzet az álláskeresésnél is, csak ebben az esetben mi vagyunk a termékek, és a különböző állásportálokon való promóciónkról, beleértve a https://gyongyosallas.hu weboldalt is, az önéletrajzunk gondoskodik, mivel általa tudjuk bemutatni a képességeinket. Tehát egy jó önéletrajz elkészítésével már a csata felét megnyertük.

Szűrők használata

A legtöbb állásportál kínál különböző szűrési opciókat, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a keresési eredményeket a saját igényeikhez igazítsák. Vagyis nem csupán a beosztás és a hely alapján lehet keresni, hanem megadható például a kívánt fizetés nagysága is, vagy az a távolság, amelyet még hajlandóak vagyunk ingázni a munkahelyre.

Folyamatos keresés és napi értesítők

A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy csak néha napján foglalkozunk az álláshirdetések böngészésével, és várjuk a sült galambot. Bár ez a módszer kényelmesebbnek tűnhet, de így nagy hátrányba kerülhetünk a többi jelölttel szemben, mivel az újonnan meghirdetett pozíciókról nem értesülünk időben.

Ráadásul a cégek sokszor az alapján is szűrik a jelölteket, hogy az elmúlt időszakban aktívan kerestek-e állást. Ezért mindenképpen tanácsos naponta legalább 1 vagy 1,5 órát rászánni a keresésre.

Továbbá jó ötlet lehet beállítani egy állásértesítőt is, ami a portál által kiküldött, a legújabb hirdetéseket tartalmazó értesítés. Így garantáltan nem maradunk le semmiről.

Kereteken kívüli gondolkodás

A munkakör megnevezésének használata a kereséshez egy jó kiindulópont, de soha nem árt, ha ehhez a kifejezéshez kapcsolódó kulcsszavak alapján is keresünk. Így ugyanis sokkal könnyebben rálelhetünk azokra a pozíciókra, amelyekhez meghatározott készségek és képesítések szükségesek.

Legyünk konkrétak!

Ha túl sok irreleváns találatot kapunk, akkor könnyen előfordulhat, hogy a keresés egyszerűen nem elég konkrét. Ahelyett tehát, hogy átbogarásznánk ezt a hosszú listát, hogy megtaláljuk az álmaink állást, érdemes megfontolni inkább a keresés szűkítését.

Néha az olyan egyszerű dolgok enyhe módosítása, mint például a hely, vagy néhány extra kulcsszó hozzáadása nagy változást hozhat a végeredményben.

Mint, ahogy a fentebb leírtakból is kiderült, a hatékony állásvadászat alapja a megfelelő stratégia, a türelem és az elszántság, és ha bármelyiknek híján vagyunk, akkor a keresésünk könnyen kudarcba fulladhat.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Miért fukarkodnak a munkáltatók az állásinterjún adott visszajelzésekkel?

Jó ötlet-e az állásinterjú végén megkérdeznie a pályázónak, hogy milyennek látták a teljesítményét, milyenek az esélyei? Jogában áll-e... Teljes cikk

Mely harmadik országokból érkező vendégmunkásokat foglalkoztatják előszeretettel Európában és Magyarországon?

Év elején mindig friss adatokkal rendelkezünk, nem csak a hazai, de az európai munkaerőpiac alakulásáról is. Érdemes áttekinteni, melyek a... Teljes cikk

Fülöp-szigeteki ápolók menthetik meg a német egészségügyet

Németország ápolókat toboroz a Fülöp-szigetekről, hogy enyhítse a vészes munkaerőhiányt. Így viszont az ázsiai országban nincs elég... Teljes cikk