Megjelent: 5 éve

Híd a munka világába: átalakul a projektszervezet

A "Híd a munka világába" projekt menedzsmentje javaslatot tesz a projektszervezet átalakítására és üdvözli a felügyeleti rendszer átalakulását a hatékonyság és átláthatóság érdekében - tájékoztatták portálunkat. A közleményből megismerhetőek az eddig eredményeik is.

Az elmúlt hónapokban sajtótámadások kereszttüzébe került a "Híd a munka világába" projekt, amely gyakorlati megoldásokat dolgoz ki hátrányos helyzetű emberek felzárkóztatására.

A HR Portal is beszámolt a sajtóban megjelent hírekről. A portálunknak eljuttatott közleményből a projekt tevékenységét, eredményeit ismertetik meg azért, mert a projektnél folytatott ellenőrzések lezárása után szeretnék azokról informálni a nyilvánosságot.

A projekt feladata, hogy Magyarországon létrejöjjön és megkezdje tevékenységét egy új szociális gazdasági szereplő, a foglalkoztatási szövetkezet. Ezen szövetkezet tagjai azok a roma emberek, akik szeretnének kitörni az elszigeteltségből, családjukat munkájukból eltartani. A projekt keretében megalakult foglalkoztatási szövetkezet egyrészt a tagok, vagyis a leendő munkavállalók foglalkoztathatósága feltételeinek megteremtésével, másrészt munkaerő-szervezéssel foglalkozik.

A projekt eddigi eredményei

 • A projekt keretében eddig sor került a toborzásra; csaknem 10 ezer ember jelentkezett.

 • Befejezéséhez közeledik a szövetkezet országos hálózatának és infrastruktúrájának kiépítése.

 • Kialakításra kerültek a személyre szabott munkaerő-piaci szolgáltatások szervezeti és tartalmi keretei.

 • Eddig 1300 ember vett részt szociális gazdasági képzésen.

 • Indulás előtt áll 1000 ember négy hónapos szakmai képzése.

 • Megtörtént a mentorok felkészítése arra, hogy segítsék a hátrányos helyzetű rommákkal a kapcsolattartást, részvételüket a képzéseken és programokon, a későbbiekben pedig öt-tíz fős munkavállalói kisközösségek vezetőiként vegyenek részt a szövetkezet munkájában.

 • Elkészült a foglalkoztatási szövetkezeti rendszer alapmodellje.

 • Az ország több régiójában megtörtént a kapcsolatfelvétel elsősorban a mezőgazdaságban és az építőiparban dolgozó munkaadókkal, illetve az eddigi tevékenység eredményeként számos, a roma foglalkoztatási szövetkezettel együttműködni kész munkaadó jelentkezett.

 • Az elkövetkező hónapokban az ország minden régiójában munkaadói workshopok keretében ismerhetik meg az érdeklődő vállalatok, vállalkozások a foglalkoztatási szövetkezet előnyeit.

  A sajtótámadások hatására az Emberi Erőforrások Minisztériuma monitoring ellenőrzést végzett a projektnél, a 150 vizsgált tételből kettőnél talált szabálytalansági gyanút, amelyek kapcsán további vizsgálatot folytat.

  A programot az Országos Roma Önkormányzat, a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI), valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) konzorciuma közösen valósítja meg. A cél egy foglalkoztatás-szervezői feladatokat ellátó országos szociális szövetkezet létrehozása, működésének előkészítése.
  A NAV Hadházy Ákos LMP-s országgyűlési képviselő költségvetési csalás gyanúja miatt tett feljelentése nyomán nem talált okot a nyomozás megindítására. Viszont miként ma megírtuk, egy újabb, a Híd a munka világába projekttől független ügyben, hűtlen kezelés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség az ORÖ ellen.

  A "Híd a munka világába" projekt menedzsmentje javaslatot tesz a projektszervezet átalakítására és üdvözli a felügyeleti rendszer átalakulását a hatékonyság és átláthatóság érdekében - zárul a sajtóanyag.

  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  Bevetették magukat az önkormányzatok a munkahelyek és a munkavállalók védelméért

  Padlóra ragasztható matricákkal segítik Budapesten, hogy az élelmiszerboltokban a vásárlók megfelelő távolságot tartsanak egymástól a... Teljes cikk

  Nem csökkenti a produktivitást a home office

  Egy norvég kutatás szerint nem csökkenti a csapatmunka produktivitását az otthoni munkavégzés, sőt, egyes esetekben még hatékonyabb is lehet. Teljes cikk

  Soha nem látott szintre nőtt a munkanélküli segélyt kérők száma az USA-ban

  Hárommillió fölé emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban a múlt héten az új... Teljes cikk