Megjelent: 1 hónapja

Hogyan kezdj bele a pilatesbe?

Úgy érzed, hogy az évek múlásával egyre merevebb leszel? Mindemellett pedig a munkád miatt még folyamatosan stresszelsz is? Gondoltál már arra, hogy kipróbáld a pilatest?

Hogyan kezdj bele a pilatesbe?
 

Ez egy nagyszerű mozgásforma, amely javítja a testtartást és az egyensúlyt, energetizál, növeli a stressztűrő képességet, csökkenti a vérnyomást és az ízületi fájdalmakat, rendszeres gyakorlás esetén súlycsökkentő hatású.

Ha ezzel a felsorolással meghoztuk a kedvedet hozzá, akkor mindenképpen olvass tovább, mivel a mai cikkünkben adunk néhány tippet azzal kapcsolatban, hogyan is vágj bele.

Megfontoltan válassz stúdiót!

Mivel a pilates egyre nagyobb népszerűségnek örvend manapság, így az utóbbi években a stúdiók száma is megsokszorozódott. Ez egyrészről jó dolog, mivel ez a csodás mozgásforma az ország minden pontján elérhetővé vált, másfelől viszont megvan az a hátránya, hogy olyanok is belevágnak a pilates stúdió üzemeltetésébe, akiknek nincsen meg a kellő szakértelmük és szenvedélyük hozzá.

A TMS Pilates csapata viszont kivételt képez ezalól. A filozófiájuk, hogy a minőségi oktatás az alapja minden sikernek, ezért az általuk kínálat különböző oktatási programokat nemcsak a sokszínűség, hanem a mély szakmaiság jellemzi. Úgy alakították ki őket, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelő útvonalat, legyen az a pilates alapjainak elsajátítása vagy speciális technikák mélyreható tanulmányozása.

De nem csupán az oktatók, hanem a stúdióikban lévő felszerelés terén is törekednek a kiválóságra. Főleg az Align-Pilates termékeit használják, amelyek a reformer pilates felszerelések piacának éllovasai.

Mielőtt bárhová beiratkozol, nézz utána az instruktorodnak!

Minden egyes instruktor más módon interpretálja a pilatest: van, aki az órái során a test fizikális valójára koncentrál, és vannak olyanok is, akik inkább az elmére, az érzelmekre, a spiritualitásra helyezik a hangsúlyt.

Továbbá különbséget kell tenni a földön, az eszköz nélkül, valamint a labdás és a géppel végzett gyakorlatok között is.

Hogy elérd a kitűzött céljaidat, mindenképpen olyan órát kell választanod, amely ezek elérésében a segítségedre lesz majd.

Ne siess!

Rómát sem egy nap alatt építették. Ahhoz, hogy biztos ismerője legyél a helyes testtartásoknak és a gyakorlatsoroknak, lassan, óvatosan kell megtanulnod a kivitelezésüket. Ha türelmes vagy, akkor nemcsak sérüléseket és a húzódásokat, de a korai kudarcélményeket is elkerülheted.

Számolj be a fizikai állapotodról!

Utolsó tanácsként annyit adnánk számodra, hogy mielőtt részt veszel az első pilates órádon, mindenképpen számolj be az oktatónak a fizikai állapotodról, és ha van, akkor az egészségügyi problémáidról.

Ezáltal fogja tudni ugyanis a lehető legmegfelelőbb módon végrehajtatni veled a különböző gyakorlatokat, és a képességeidhez mérten átadni ennek a mozgásformának a lényegét, a titkait.

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek