kapubanner for mobile
Gyimóthy Éva
Szerző: Gyimóthy Éva
Megjelent: 17 éve

Hogyan ünnepel a köz- és a versenyszféra?

A 2007 Legjobb Munkahelyének kikiáltott Debreceni Hőszolgáltató Zrt. ajándékutalvánnyal lepi meg dolgozóit, és minden évben közkívánatra tartanak egy karácsonyi bulit is. A Hankook Tire egy nagy ajándékkosárral kedveskedik munkavállalóinak, de a dolgozók egymást is meglepik kisebb csomagokkal. Az SZMM-nél évbúcsúztató köszöntést tartottak.

A Debreceni Hőszolgáltató Zrt. a 2007 "Legjobb Munkahelye" méltó nyertese minden évben készül az ünnepekre: karácsonyi bulival, ajándékutalvánnyal és egy jelképes karácsonyi csomaggal. Ezen kívül a vállalat különböző programokat biztosít alkalmazottai szórakoztatására, például előfordult, hogy Irigy Hónaljmirigy koncerttel kedveskedtek a dogozók legnagyobb örömére.

- A karácsonyi buliba mindenki hozhat egy hozzátartozót, akinek természetesen ugyanúgy ki kell öltöznie, mint párjának - meséli jókedvűen Csonka Tibor vezérigazgató.

A vállalat karácsonyi buliját 2007-ben a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának éttermében tartja, ahol a finom falatokat disznótoros biztosítja, amelynek ötletére az igazgató csak annyit mondott: - Nálunk mindig a "nép" diktálja az igényeket, természetesen úgy, hogy közben betartunk egy bizonyos pénzbeli keretet.

Hagyományőrzés és ajándékcsomag

Nem bízza a véletlenre dolgozóinak elégedettségét a Hankook Tire Magyarország Kft. sem. A gumiabroncsgyár az idén minden dolgozóját, tehát 1231 munkavállalót ajándékcsomaggal lepi meg karácsonyra, melynek értéke egyenként 6000 forint.

- Úgy gondolom, egy fiatal, alig beindult gyár esetében ez is szép gesztus. Hiszen a projekt első része csak jövő márciusban fejeződik be. Tekintettel a Hankook Tire rövid "előéletére" nincs még hagyománya a karácsonyi ünneplésnek, hiszen ez egy épülő gyár - hangsúlyozta Bányai Tibor, a gumiabroncsgyár humán erőforrás igazgatója.

- Emellett természetesen nálunk is vannak spontán szerveződésű ajándékozások, amelyek részlegenként változnak. Például a HR osztályunkon megőriztük a jól bevált, iskolai hagyományt: mindenki húzott egy nevet, akit meg kell lepnie valamilyen ajándékkal. De az is előfordult a gyár egyik egységénél, hogy annak vezetője vitte el alkalmazottait vacsorázni az ünnep alkalmából. Egy-egy team 10-20 főből áll - mesélte Roy Katalin, a Hankook Tire PR munkatársa.

A karácsony alkalmából az ajándékon kívül egy ügyvezetői köszöntő készül a dolgozóknak, amelyben az év eseményeit foglalják össze. A jövőben azonban tervezik, hogy karácsonyi összejövetelt is tartanak majd a munkavállalóknak.

Évbúcsúztató köszöntés a minisztériumban

A Szociális és Munkaügyi Minisztériumban tekintettel arra, hogy 2006. júniusában alakult, a jogelőd tárcáknál is szokásos évbúcsúztató köszöntés volt idén. Az egyes szervezeti egységek egyébként maguk döntik el, hogy megajándékozzák-e egymást, tartanak-e fehér asztal melletti beszélgetést, vagy sem. Ajándékosztás azonban nincs a minisztériumi munkatársaknak.

Gyimóthy Éva, HR Portal

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Pénzbüntetést kapott egy orvos, aki valótlan igazolást állított ki

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság - nem jogerősen - súlyos pénzbüntetést szabott ki egy orvossal szemben, aki... Teljes cikk

Megkéseltek több amerikai vendégoktatót Kínában

Négy amerikai főiskolai oktató sérült meg egy késes támadásban az északkelet-kínai Csilin tartományban - közölte az amerikai média és amerikai... Teljes cikk

Minden tizedik brit dolgozó korábban hagyja abba a munkát a jóidő miatt

Vannak olyan dolgozók, akik a betegszabadságukat is kiveszik, hogy élvezzék a jóidőt. Teljes cikk