Gyimóthy Éva
Szerző: Gyimóthy Éva
Megjelent: 15 éve

Hogyan ünnepel a köz- és a versenyszféra?

A 2007 Legjobb Munkahelyének kikiáltott Debreceni Hőszolgáltató Zrt. ajándékutalvánnyal lepi meg dolgozóit, és minden évben közkívánatra tartanak egy karácsonyi bulit is. A Hankook Tire egy nagy ajándékkosárral kedveskedik munkavállalóinak, de a dolgozók egymást is meglepik kisebb csomagokkal. Az SZMM-nél évbúcsúztató köszöntést tartottak.

A Debreceni Hőszolgáltató Zrt. a 2007 "Legjobb Munkahelye" méltó nyertese minden évben készül az ünnepekre: karácsonyi bulival, ajándékutalvánnyal és egy jelképes karácsonyi csomaggal. Ezen kívül a vállalat különböző programokat biztosít alkalmazottai szórakoztatására, például előfordult, hogy Irigy Hónaljmirigy koncerttel kedveskedtek a dogozók legnagyobb örömére.

- A karácsonyi buliba mindenki hozhat egy hozzátartozót, akinek természetesen ugyanúgy ki kell öltöznie, mint párjának - meséli jókedvűen Csonka Tibor vezérigazgató.

A vállalat karácsonyi buliját 2007-ben a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának éttermében tartja, ahol a finom falatokat disznótoros biztosítja, amelynek ötletére az igazgató csak annyit mondott: - Nálunk mindig a "nép" diktálja az igényeket, természetesen úgy, hogy közben betartunk egy bizonyos pénzbeli keretet.

Hagyományőrzés és ajándékcsomag

Nem bízza a véletlenre dolgozóinak elégedettségét a Hankook Tire Magyarország Kft. sem. A gumiabroncsgyár az idén minden dolgozóját, tehát 1231 munkavállalót ajándékcsomaggal lepi meg karácsonyra, melynek értéke egyenként 6000 forint.

- Úgy gondolom, egy fiatal, alig beindult gyár esetében ez is szép gesztus. Hiszen a projekt első része csak jövő márciusban fejeződik be. Tekintettel a Hankook Tire rövid "előéletére" nincs még hagyománya a karácsonyi ünneplésnek, hiszen ez egy épülő gyár - hangsúlyozta Bányai Tibor, a gumiabroncsgyár humán erőforrás igazgatója.

- Emellett természetesen nálunk is vannak spontán szerveződésű ajándékozások, amelyek részlegenként változnak. Például a HR osztályunkon megőriztük a jól bevált, iskolai hagyományt: mindenki húzott egy nevet, akit meg kell lepnie valamilyen ajándékkal. De az is előfordult a gyár egyik egységénél, hogy annak vezetője vitte el alkalmazottait vacsorázni az ünnep alkalmából. Egy-egy team 10-20 főből áll - mesélte Roy Katalin, a Hankook Tire PR munkatársa.

A karácsony alkalmából az ajándékon kívül egy ügyvezetői köszöntő készül a dolgozóknak, amelyben az év eseményeit foglalják össze. A jövőben azonban tervezik, hogy karácsonyi összejövetelt is tartanak majd a munkavállalóknak.

Évbúcsúztató köszöntés a minisztériumban

A Szociális és Munkaügyi Minisztériumban tekintettel arra, hogy 2006. júniusában alakult, a jogelőd tárcáknál is szokásos évbúcsúztató köszöntés volt idén. Az egyes szervezeti egységek egyébként maguk döntik el, hogy megajándékozzák-e egymást, tartanak-e fehér asztal melletti beszélgetést, vagy sem. Ajándékosztás azonban nincs a minisztériumi munkatársaknak.

Gyimóthy Éva, HR Portal

  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
További cikkek
45 évesen lett orvos az egykori cégvezető

Ficzere Ferenc 38 évesen jelentkezett az orvosi egyetemre és jelenleg háziorvosként praktizál. Mint mondja, sosem késő váltani. Teljes cikk

27 mobiltelefont lopott munkahelyéről

Takarítóként dolgozó munkatárs lopott 27 mobiltelefont egy debreceni cégtől. Teljes cikk

Fogvatartottak gyártanak környezetbarát burkolatokat Szegeden

A körforgásos gazdaságba illeszkedő, környezetbarát burkolatokat gyártó üzemet alakítottak ki a Szegedi Fegyház és Börtönben - közölte a... Teljes cikk