Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Így változtak a jövedelmek a Közép-Dunántúlon

Az adóbevallást benyújtók jövedelme öt százalékot kissé meghaladó mértékben emelkedett 2012-ben Komárom-Esztergom megyében - közölte a tavalyi adóbevallások összesítése alapján a NAV megyei adóigazgatósága az MTI-vel.

A szervezet tájékoztatása szerint Komárom-Esztergom megyében az összevont jövedelmek növekedésének hátterében elsősorban a 92 százalékos hányadot kitevő, munkaviszonyból származó bérjövedelem 6 százalékos bővülése állt. A megyében egy adózóra átlagosan kétmillió-tizenháromezer forintos jövedelem jutott.

Tavaly több mint 127 ezer ember rendelkezett munkaviszonyból származó bérjövedelemmel, melynek átlagos összege havi szinten 170 ezer volt, ez az előző évihez képest átlag havi 13 ezer forintos béremelkedésnek felel meg.

Közép-Dunántúlon az összes bevallást benyújtó személy egyharmada, 161 ezer ember az éves minimálbér értékének megfelelő vagy annál alacsonyabb összevont jövedelemről adott számot, az összevont jövedelem mintegy kilenc százaléka képződött náluk.

A legtöbb alacsony jövedelmű adózó Fejér megyében található, legkevesebben Komárom-Esztergom megyében adtak be minimálbéres bevallást. A minimálbér és 2 millió forint közötti éves jövedelmet szinte ugyanannyian szerepeltettek a Közép-dunántúli régióban, mint minimálbért. Ők az összevont jövedelemből és összes adókötelezettségből közel egynegyedes részarányt képviseltek.

A külön adózó jövedelmek a régióban összességében öt százalékkal bővültek a forrásadó és az osztalék értékének növekedése miatt, azonban az árfolyamnyereségből és az ingatlan átruházásból származó jövedelem negyven százalékkal esett vissza a 2011-hez képest, a tőzsdei ügyletekből származó jövedelem 13 százalékkal csökkent.

A Közép-Dunántúlon a legmagasabb munkaviszonyból származó jövedelmet, 236 millió forintot egy Fejér megyei adózó vallotta be. Komárom-Esztergom megyében a legmagasabb munkaviszonyból származó jövedelem 107,5 millió forintot tett ki.

Az árfolyamnyereségből származó jövedelem tekintetében egy Komárom-Esztergom megyei magánszemély a tavalyinál ötször nagyobb összeget, 238 millió forintot tudhatott magáénak. Osztalékjövedelmekből szintén egy Komárom-Esztergom megyei adózó vallotta a legtöbbet, 798 millió forintot.

Az ingatlanértékesítésből származó legmagasabb jövedelmek lényegesen mérséklődtek az előző évhez képest. Az első helyen egy Fejér megyei adózó állt 137 millió forinttal, Komárom-Esztergom megyében 11 millió forint bizonyult a legmagasabbnak, ami fele az egy évvel korábbinak. Veszprém megyében ennél valamivel több, 14 millió forint volt a legmagasabb ingatlan értékesítésből származó jövedelem, mely mindössze hét százaléka a 2011. évi értékeknek.
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter