kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Így változtak a jövedelmek a Közép-Dunántúlon

Az adóbevallást benyújtók jövedelme öt százalékot kissé meghaladó mértékben emelkedett 2012-ben Komárom-Esztergom megyében - közölte a tavalyi adóbevallások összesítése alapján a NAV megyei adóigazgatósága az MTI-vel.

A szervezet tájékoztatása szerint Komárom-Esztergom megyében az összevont jövedelmek növekedésének hátterében elsősorban a 92 százalékos hányadot kitevő, munkaviszonyból származó bérjövedelem 6 százalékos bővülése állt. A megyében egy adózóra átlagosan kétmillió-tizenháromezer forintos jövedelem jutott.

Tavaly több mint 127 ezer ember rendelkezett munkaviszonyból származó bérjövedelemmel, melynek átlagos összege havi szinten 170 ezer volt, ez az előző évihez képest átlag havi 13 ezer forintos béremelkedésnek felel meg.

Közép-Dunántúlon az összes bevallást benyújtó személy egyharmada, 161 ezer ember az éves minimálbér értékének megfelelő vagy annál alacsonyabb összevont jövedelemről adott számot, az összevont jövedelem mintegy kilenc százaléka képződött náluk.

A legtöbb alacsony jövedelmű adózó Fejér megyében található, legkevesebben Komárom-Esztergom megyében adtak be minimálbéres bevallást. A minimálbér és 2 millió forint közötti éves jövedelmet szinte ugyanannyian szerepeltettek a Közép-dunántúli régióban, mint minimálbért. Ők az összevont jövedelemből és összes adókötelezettségből közel egynegyedes részarányt képviseltek.

A külön adózó jövedelmek a régióban összességében öt százalékkal bővültek a forrásadó és az osztalék értékének növekedése miatt, azonban az árfolyamnyereségből és az ingatlan átruházásból származó jövedelem negyven százalékkal esett vissza a 2011-hez képest, a tőzsdei ügyletekből származó jövedelem 13 százalékkal csökkent.

A Közép-Dunántúlon a legmagasabb munkaviszonyból származó jövedelmet, 236 millió forintot egy Fejér megyei adózó vallotta be. Komárom-Esztergom megyében a legmagasabb munkaviszonyból származó jövedelem 107,5 millió forintot tett ki.

Az árfolyamnyereségből származó jövedelem tekintetében egy Komárom-Esztergom megyei magánszemély a tavalyinál ötször nagyobb összeget, 238 millió forintot tudhatott magáénak. Osztalékjövedelmekből szintén egy Komárom-Esztergom megyei adózó vallotta a legtöbbet, 798 millió forintot.

Az ingatlanértékesítésből származó legmagasabb jövedelmek lényegesen mérséklődtek az előző évhez képest. Az első helyen egy Fejér megyei adózó állt 137 millió forinttal, Komárom-Esztergom megyében 11 millió forint bizonyult a legmagasabbnak, ami fele az egy évvel korábbinak. Veszprém megyében ennél valamivel több, 14 millió forint volt a legmagasabb ingatlan értékesítésből származó jövedelem, mely mindössze hét százaléka a 2011. évi értékeknek.
  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Súlyos üzemi baleset történt Sárszentmihályon

Egyelőre nem lehet tudni, hogy emberi mulasztás vagy műszaki hiba miatt történt a baleset. Teljes cikk

Felmérés: nem olyan elkötelezettek a dolgozók, mint a vezetők gondolják

A kutatásban megkérdezett dolgozók kevesebb mint fele számolt be arról, hogy teljes mértékben elkötelezett jelenlegi munkahelye mellett. Teljes cikk

Új képzési központot létesített a Siemens Energy Budapesten

Különös jelentősége van a Siemens Energy beruházási programjának, amelynek keretében a vállalat új üzemcsarnokot épített, képzési központot... Teljes cikk