Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Ingyenes IT szakmai továbbképzés tart a Magyar Telekom

A Magyar Telekom ingyenes IT szakmai továbbképzés tart, ahol személyre szabott üzleti tanácsadáson vehetnek részt a mikro-, kis-, és középvállalkozók - közölte a szervező cég.

Az Üzleti Tanácsadó Klubot november 30-án rendezik meg Budapesten, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A tájékoztatás szerint a kkv szektor szerepe továbbra is rendkívül hangsúlyos a hazai gazdasági életben, a vállalkozások 99,6 százaléka kis- és középvállalkozásnak minősül, amelyek több mint 2 millió ember számára biztosítanak munkát. Az elmúlt egy évben a szektor csaknem 18 ezer vállalkozással bővült, amelyek 42 ezer új munkahelyet teremtettek.

Kiemelkedő a közép-magyarországi régió szerepe, a kkv szektorban foglalkoztatottak számának csaknem felét teszik ki a Budapesten, illetve Pest megyében dolgozók.

A kkv szektoron belül a legtöbben, 12 százaléknyian a kiskereskedelemben dolgoznak, 9 százalék a nagykereskedelemben, 8 százalék az ingatlanügy területén és 5 százalék a speciális szaképítésben. Emellett nagyobb számban biztosít munkát a vendéglátás, az üzletvezetés és vezetői tanácsadás, a gépjármű és motorkerékpár kereskedelem, illetve javítás, valamint a jogi, számviteli, adószakértői tevékenység, a humán-egészségügyi ellátás és az információ-technológiai szolgáltatás.

A Magyar Telekom mellett a kezdeményezés mellé állt az UniCredit Bank is, azzal a céllal, hogy átláthatóbbá és tervezhetőbbé tegye a kkv-k számára a mindennapi pénzügyi kérdéseket. Az eseményen részt vesznek az Opten céginformációs cég szakértői is, akik beavatják a résztvevőket a kockázatos partnerek és kintlévőségek elkerülésének technikájába.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter