Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Javult a foglalkoztatási helyzet Komárom-Esztergom megyében

Komárom-Esztergom megyében júniusban folytatódott a nyilvántartott álláskeresők számának csökkenése: az első félév végén 8,3 százalék volt a részarányuk, ez januártól 1,3 százalékpontos javulást jelent - közölte a megyei munkaügyi központ igazgatója.

Pákozdi Szabolcs elmondta: a változás a munkaviszonyukat elvesztőkként nyilvántartottak körében bekövetkezett csökkenésnek köszönhető, ugyanakkor a végzős diákok megjelenésével a pályakezdők létszáma emelkedett és meghaladta az összlétszám tizedét.

A nyilvántartásba vett pályakezdők több mint fele júniusban első alkalommal jelentkezett, ami lényegesen magasabb az év első öt hónapjában jellemző, 30 százalékos aránynál.

A munkaügyi ellátásból kilépők több mint harmadát, 939 főt közvetítés útján juttatták munkához. Közülük 246 álláskeresőt normál álláshelyre vettek fel, 693 munkába álló személyt különböző támogatási lehetőségekkel segítettek.

A megyében június végén 12 208 regisztrált álláskereső volt, a megyei kirendeltségek kínálatában 1383 munkahely szerepelt, ebből 1038 volt a nem támogatott állások száma.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter