Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Jelenleg 135 ezer közmunkás dolgozik

Jelenleg 135 ezren vesznek részt a közfoglalkoztatásban, közülük 57 ezren a Start-mintaprogramok keretében dolgoznak - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára pénteken Monostorpályiban.

A politikus, aki a hajdú-bihari településen megtekintette a helyi mezőgazdasági Start-mintaprogramot, fontosnak nevezte, hogy a közfoglalkoztatás értékteremtő munka legyen.

Czomba Sándor elismeréssel szólt a több mint 160 embert foglalkoztató monostorpályi Start-mintaprogramról. Megemlítette, hogy a mezőgazdasági projekt keretében a településen jelentős gép- és eszközbeszerzés történt a közelmúltban.

Vitányi István (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője elmondta: a berettyóújfalui járáshoz tartozó 25 településen 1293-an vesznek részt a közfoglalkoztatásban.

Tóth Attila, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke az MTI érdeklődésére arról számolt be, hogy a dél-bihari térségben hamarosan elindul a nyúltenyésztési Start-mintaprogram.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter