Megjelent: 10 éve

Jó-e a magán-nyugdíjpénztári szisztéma?

A jelenlegi formában több szakértő sem tartja megfelelőnek a magán-nyugdíjpénztári rendszert. A kifogások között az első helyen a magas költségek és az alacsony reálhozamok állnak - cikkezi a Napi Gazdaság.

Pellei József viszont kampányfogásnak tudja csak minősíteni az alacsony reálhozam és a magas költségszint emlegetését akkor, amikor a befektetési szabályok abba az irányba tolják a pénztárakat, hogy lehetőleg a magyar államot finanszírozzák (a szakember az októbertől életbe lépő, a magánkasszák devizakitettségét korlátozó rendelkezésekre utal) - írja le a VIT Nyugdíjpénztár ügyvezetőjének véleményt a Napi Gazdaság.

Az Aegon kasszájánál határozottan azt állították, hogy az indulási szakaszra jellemző relatíve magas költség viszonylag egyoldalú, kötvénytúlsúlyos befektetési összetétel mellett már régen a múlté. Az elmúlt évekre "beérett" a nyugdíjpénztári szektor, és csökkenő díjak mellett a befektetési időszakhoz illő hosszú távú, szofisztikált befektetéseket kezelnek, így mind a költségek, mind az elérhető reálhozam oldaláról magas nettó megtérülés várható.

Napi Gazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter