Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 15 éve

Jobban fogy a Start Plusz, mint a Start Extra

A Start Plusz-kártyákból több mint kétszer annyit váltottak ki az érdekeltek eddig, mint a nagyobb kedvezményt biztosító Start Extra-kártyákból - derül ki a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól kapott tájékoztatóból.

Az álláskeresők elhelyezkedését járulékkedvezménnyel segítő új kártyatípusokat az elmúlt év júliusától lehet kiváltani, azóta 10 283 Start Plusz-kártyát és 4 602 Start Extra-kártyát adott ki az adóhatóság. A Start Plusz-kártyát azok válthatják ki, akik tartósan álláskeresők vagy gyes, gyed, gyet, illetve ápolási díj igénybevételét követő egy éven belül vállalnak munkát. Erre a kártyára jogosultak azok is, akik gyermekük egy éves kora után a gyes igénybevételével együtt kívánnak munkát vállalni.

A Start Plusz-kártyával rendelkező személy foglalkoztatásakor a megtakarítás abból adódik, hogy az első évben az összes járulékkötelezettségnek csak a 15 százalék, a második évben pedig a 25 százalékát kel megtérítenie, tételes egészségügyi hozzájárulást pedig nem kell fizetnie a munkaadónak.

A Start Extra-kártyára azok jogosultak, akik ötven év feletti, vagy legfeljebb alapfokú végzettségű tartósan álláskereső személyek. A tartósan álláskereső kategória annyit jelent, hogy a kártya igénylése előtti 16 hónapból legalább 12 hónapig volt az illető személy regisztrált álláskereső. Az ilyen személyek foglalkoztatásakor a kártya érvényességének első évében egyáltalán nem kell járulékot és tételes egészségügyi hozzájárulást fizetni, a második évben pedig összes kötelezettségként 15 százalékos járulékot. E nagy kedvezmény ellenére is jóval kevesebben váltják ki a Start Extra-kártyát, mert még ezzel sem tudnak elhelyezkedni.

A Start-kártya alaptípusát a fiatalok foglalkoztatásának elősegítésére alkalmazzák 2005 októberétől. Azóta a pályakezdők már 86 872 Start-kártyát váltottak ki. A kártyák érvényessége két év, jelenleg 61 770 kártya van érvényben. Az érvényesség akkor is lejár, ha a két év alatt nem használják a kedvezmény igénybevételéhez. A kártyát tehát érdemes akkor kiváltani, amikor tényleges munkalehetőség is adódik.

A Start-kártya alaptípust a pályakezdő 25 éves koráig, felsőfokú végzettség esetén 30 éves koráig használhatja. A kedvezmény ugyanaz, mint a Start Plusz-kártyánál, azaz az első évben összes kötelezettségként 15, a második évben 25 százalékos járulékot kell fizetnie a munkáltatónak. Valamennyi kártya az érvényességi ideje alatt több munkáltatónál is felhasználható.

A két új kártyatípusnál a minimálbér kétszereséig vehető igénybe a járulékkedvezmény, az alaptípusnál viszont csak a felsőfokú végzettségűeknél jár a kedvezmény ilyen keresetig, az alap- és középfokú végzettségűeknél csak a minimálbér másfélszereséig számolható el az alacsonyabb járulék. A Start-kártyákkal igénybe vett járulékkedvezmény miatt a társadalombiztosítás nem jut kevesebb járulékhoz, mert a különbözetet korábban a Munkaerőpiaci Alap egyenlítette ki, az új típusú kártyáknál erre európai uniós források is felhasználhatók.
  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek