Megjelent: 13 éve

Jól képzett szakmunkásokat keres a Ganzeg

Újabb beruházásokkal tovább bővíti gyártókapacitását a Ganz Holding tulajdonában lévő, zalaegerszegi székhelyű Ganzeg Gép- és Acélszerkezet-gyártó Kft. A jelenleg 190 dolgozót foglalkoztató cégnek legalább 20-25 jól képzett szakmunkásra, elsősorban lakatosra és hegesztőre lenne sürgősen szüksége - írja a Napi Gazdaság.

Az idén is tovább bővíti gyártókapacitását a Ganz Holding tulajdonában lévő, zalaegerszegi székhelyű Ganzeg Gép- és Acélszerkezet-gyártó Kft. - erősítette meg a Napi Gazdaság információit Kenesei Gyula ügyvezető igazgató.

A tavaly elkezdett programot folytatva elsősorban technikai és technológiai fejlesztéseket valósítanak meg, többek között egy nagy értékű, úgynevezett finomsugaras plazmavágó berendezést vásárolnak. Az ügyvezető igazgató elmondta: a döntés hátterében elsősorban a növekvő kereslet, valamint az áll, hogy csökkenteni kívánják beszállítóik, alvállalkozóik számát.

Kenesei hozzátette, a jelenleginél jóval nagyobb ívű, elsősorban kapacitásbővítő fejlesztésre is lehetőségük lenne, ám megfelelő szakemberek híján ezeket egyelőre nem tudják megvalósítani. A jelenleg 190 dolgozót foglalkoztató, tavaly már 1,7 milliárd forintos nettó árbevételű cégnek legalább 20-25 jól képzett szakmunkásra, elsősorban lakatosra és hegesztőre lenne sürgősen szüksége. Ilyenek azonban a környéken már nincsenek, ráadásul a jelenlegi gárdából egyre többen mennek nyugdíjba. Az ügyvezető igazgató hozzátette: legalább 10-15 fémipari szakmunkás gyakorlati képzését tudnák vállalni, de jó, ha ketten-hárman jelentkeznek.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter