Megjelent: 10 éve

Jutalomként járhatna a több szabadság

A Fidesz átalakítja a munkavállalás szabályait - legalábbis az eddigi nyilatkozatok alapján a munkavállalóknak radikális változásokra kell felkészülniük. Munkapiaci szakemberek szerint az új munkatörvényben mindenképpen meg kellene jelennie a rugalmasság és a hatékonyság követelményének is.

Az intézkedések között szerepel például, hogy április 30-tól a korábbi felére csökken a táppénz felső határa, szintén kedvezőtlenül érinti a munkavállalókat, hogy háromról hat hónapra növelik a próbaidőt, a folyamatos üzemű vállalkozásoknál bevezetik az 5,5 munkanapos munkahetet, az éjszakai és hétvégi bérpótlékot megnyírbálhatják és a szabadságokat is csökkenthetik.

Csaposs Noémi a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének (SZTMSZ) elnöke szerint meg kell változtatni a munka törvénykönyvéből áradó hozzáállást, miután a mostani rendszer az 1960-as jogszabályokon alapul.

Úgy vélte, a mostani szabadságolás rendszerét azért érdemes átalakítani, mert elfogadhatatlan, hogy az idősebb munkavállalók több szabadnapot kapnak. Előnyösebb lenne, ha vagy ágazati megállapodás születne a kiadható napok számáról, vagy - egyfajta hűségprogram gyanánt - jutalomként adnák a plusz szabadnapokat.

Csaposs Noémi szerint a túlóra-szabályozás is elavult. A munkavállalók is jobban örülnének, ha feladatot szabnának a főnökök és nem munkaidőt, s ha valaki tovább bennmarad a munkahelyén, szabadnap formájában kompenzálnák.

A Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnöke kiemelte: az új munkatörvényben mindenképpen meg kellene jelennie a rugalmasság és a hatékonyság követelményének is.

Népszava
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter