Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Katasztrófához vezet a kormány tisztogatása a tűzoltóságnál?

A Jobbik szerint bár tagadja a kormány a létszámleépítési szándékot, valójában a rendvédelmi megmozdulások miatti bosszúhadjárat keretein belül szervezik a tűzoltóságokat a katasztrófavédelem alá, verik szét a szervezetét, alakítják át feladatait és kényszerítik bírságolásra - derül ki Bertha Szilvia hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Az ellenzéki politikus szerint a megyei katasztrófavédelmi vezetőségek teljes megfélemlítésben tartják az állományt: "felmondási vagy áthelyezési indoknak minősül a központitól eltérő politikai, ideológiai vélemény, a szakszervezeti tagság, de bármilyen, még a szakmai típusú ellenvélemény is". A Jobbik szerint a folyamat még tart, de már több száz főt taksál azok száma, akiknek helyzetük ellehetetlenítése miatt nem marad más, mint a szolgálat feladása, így kérdés, hogy kik fogják oltani a tüzet, menteni az embereket a viharok, árvizek, balesetek esetén.

Ráadásul a Jobbik szerint az átszervezés eredményeként egyre több a rosszul végződő, tragédiába torkolló tűzeset a csökkenő létszám és a katasztrófavédelem hozzá nem értő, rossz logisztikai szervezése miatt.

Bertha Szilvia szerint a Fidesz-kormány a lakosság tudatos manipulálása révén a központi kommunikációval próbálja a tűzoltóság kialakult társadalmi megbecsültségét, az őket övező tiszteletet megtörni. Ha ugyanis rossz történik, vagy bírságolnak, a kommunikáció mindig a tűzoltóságról szól, ha viszont a tűzoltók életet mentenek meg, jót tesznek, akkor mindig a katasztrófavédelmet említi a média - áll a közleményben.

A Jobbik szerint az ország és így a lakosság biztonságának érdeke az lenne, ha a tűzoltóság szervezetét és működését politikai helyett szakmai alapon építenék fel, a tűzoltók számára pedig valódi, vonzó életpályamodellt teremtenének.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter