Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Katasztrófához vezet a kormány tisztogatása a tűzoltóságnál?

A Jobbik szerint bár tagadja a kormány a létszámleépítési szándékot, valójában a rendvédelmi megmozdulások miatti bosszúhadjárat keretein belül szervezik a tűzoltóságokat a katasztrófavédelem alá, verik szét a szervezetét, alakítják át feladatait és kényszerítik bírságolásra - derül ki Bertha Szilvia hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Az ellenzéki politikus szerint a megyei katasztrófavédelmi vezetőségek teljes megfélemlítésben tartják az állományt: "felmondási vagy áthelyezési indoknak minősül a központitól eltérő politikai, ideológiai vélemény, a szakszervezeti tagság, de bármilyen, még a szakmai típusú ellenvélemény is". A Jobbik szerint a folyamat még tart, de már több száz főt taksál azok száma, akiknek helyzetük ellehetetlenítése miatt nem marad más, mint a szolgálat feladása, így kérdés, hogy kik fogják oltani a tüzet, menteni az embereket a viharok, árvizek, balesetek esetén.

Ráadásul a Jobbik szerint az átszervezés eredményeként egyre több a rosszul végződő, tragédiába torkolló tűzeset a csökkenő létszám és a katasztrófavédelem hozzá nem értő, rossz logisztikai szervezése miatt.

Bertha Szilvia szerint a Fidesz-kormány a lakosság tudatos manipulálása révén a központi kommunikációval próbálja a tűzoltóság kialakult társadalmi megbecsültségét, az őket övező tiszteletet megtörni. Ha ugyanis rossz történik, vagy bírságolnak, a kommunikáció mindig a tűzoltóságról szól, ha viszont a tűzoltók életet mentenek meg, jót tesznek, akkor mindig a katasztrófavédelmet említi a média - áll a közleményben.

A Jobbik szerint az ország és így a lakosság biztonságának érdeke az lenne, ha a tűzoltóság szervezetét és működését politikai helyett szakmai alapon építenék fel, a tűzoltók számára pedig valódi, vonzó életpályamodellt teremtenének.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter