Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 éve

Katasztrófához vezet a kormány tisztogatása a tűzoltóságnál?

A Jobbik szerint bár tagadja a kormány a létszámleépítési szándékot, valójában a rendvédelmi megmozdulások miatti bosszúhadjárat keretein belül szervezik a tűzoltóságokat a katasztrófavédelem alá, verik szét a szervezetét, alakítják át feladatait és kényszerítik bírságolásra - derül ki Bertha Szilvia hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Az ellenzéki politikus szerint a megyei katasztrófavédelmi vezetőségek teljes megfélemlítésben tartják az állományt: "felmondási vagy áthelyezési indoknak minősül a központitól eltérő politikai, ideológiai vélemény, a szakszervezeti tagság, de bármilyen, még a szakmai típusú ellenvélemény is". A Jobbik szerint a folyamat még tart, de már több száz főt taksál azok száma, akiknek helyzetük ellehetetlenítése miatt nem marad más, mint a szolgálat feladása, így kérdés, hogy kik fogják oltani a tüzet, menteni az embereket a viharok, árvizek, balesetek esetén.

Ráadásul a Jobbik szerint az átszervezés eredményeként egyre több a rosszul végződő, tragédiába torkolló tűzeset a csökkenő létszám és a katasztrófavédelem hozzá nem értő, rossz logisztikai szervezése miatt.

Bertha Szilvia szerint a Fidesz-kormány a lakosság tudatos manipulálása révén a központi kommunikációval próbálja a tűzoltóság kialakult társadalmi megbecsültségét, az őket övező tiszteletet megtörni. Ha ugyanis rossz történik, vagy bírságolnak, a kommunikáció mindig a tűzoltóságról szól, ha viszont a tűzoltók életet mentenek meg, jót tesznek, akkor mindig a katasztrófavédelmet említi a média - áll a közleményben.

A Jobbik szerint az ország és így a lakosság biztonságának érdeke az lenne, ha a tűzoltóság szervezetét és működését politikai helyett szakmai alapon építenék fel, a tűzoltók számára pedig valódi, vonzó életpályamodellt teremtenének.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Bruttó 590 ezres fizetés kürtőskalácsosoknak Németországban

A Pénzcentrum arról ír, hogy Németországban magyar dolgozókat keresnek kürtőskalács sütésére, és közel bruttó 600 ezer forintos fizetést ígérnek. Teljes cikk

A képviselők fizetése jóval magasabb, mint a dolgozóké, és nem sokkal marad el az európai politikusok bérétől

Hazánkban nagyon elszakadt egymástól az átlagbér és a képviselők fizetése. 2018 szeptemberében, majd idén tavasszal is emelkedett a képviselők... Teljes cikk

Újraindul az újságírók képzése

Újra elindítja újságíróképzését a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Bálint György Újságíró Akadémiája - írják közleményükben. Teljes cikk