Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Keresetkiegészítést kapnak a honvédségi dolgozók

Ebben az évben 2 százalékos keresetkiegészítést kapnak a honvédelmi szervezeteknél foglalkoztatott közalkalmazottak. Hende Csaba honvédelmi miniszter erről szóló utasítása a legfrissebb Hivatalos Értesítőben jelent meg.

Az utasítás hatálya a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe és közvetlen irányítása alá tartozó szervezeteknél, valamint a Magyar Honvédség katonai szervezeteinél foglalkoztatott közalkalmazottakra, valamint a honvédelmi szervezeteknek az utasításban meghatározott feladatok végrehajtását végző szakállományára terjed ki.

Nem érinti viszont a keresetkiegészítés a honvédelmi ágazathoz tartozó, közoktatási tevékenységet végző honvédelmi szervezetnél jogviszonyban álló, az időszaki fő- és részfoglalkozású béralap terhére foglalkoztatott, valamint a közalkalmazotti jogviszony megszűnése miatt a munkavégzés alól mentesített közalkalmazottakat.

A Honvédelmi Minisztérium Közgazdasági és Pénzügyi Hivatala az utasítás hatálya alá tartozó honvédelmi szervezeteknek az idei, januári béralap 2 százaléka tizenkétszeresének megfelelő keresetkiegészítési keretet állapított meg, amelyről tájékoztatja a honvédelmi szervezeteket. Ebből a keretből a jogosult közalkalmazottaknak - a 2012. decemberi, fizetési fokozat szerinti illetmény és a besorolás szerinti rendszeres illetménypótlékok 2 százalékának megfelelő összegű - kötelező keresetkiegészítést kell megállapítani és azt havonta folyósítani.

Az utasítás rendelkezéseit január elsejétől kell alkalmazni, vagyis a keresetkiegészítést már a január havi fizetésnek tartalmaznia kell - olvasható az értesítőben.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter