Megjelent: 13 éve

Keresett a magyar munkaerő Németországban

Az Európai Unió egyik alapelve a személyek, ezen belül a munkaerő szabad áramlása. Ennek jegyében német nyelvterületre szervez ingyenes információs- és állásbörzét a magyarországi Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) 2010. április 10-én, Budapesten az ELTE Gólyavár épületében.

A tapasztalatok, illetve a korábbi nemzetközi állásbörzék visszajelzései alapján a külföldi állások iránt érdeklődők jelentős százaléka továbbra is német nyelvterületen helyezkedne el. Ehhez társul, hogy az osztrák, illetve a német munkaadók szívesen alkalmaznak magyar munkavállalókat. Az EURES-tanácsadók szerint a legjobb nyelvtudással és szakmai felkészültséggel rendelkező szakemberek rövid időn belül el tudnak helyezkedni német cégeknél.

A korábbi nagy sikerű nemzetközi állásbörzékhez hasonlóan 2010. április 10-én is közvetlenül találkozhatnak az érdeklődők a külföldi munkaadókkal, megismerhetik az állásokat kínáló országok munkavállalási szabályait és jogi segítséget is kaphatnak. A börzén EURES-tanácsadók is részt vesznek, akik Ausztria, Németország és Svájc élet- és munkakörülményeiről tartanak előadásokat. Rajtuk kívül az EURES meghívott partnerszervezetei is képviseltetik magukat: az EURES-T Pannonia partnerség standján a nyugat-magyarországi, illetve a kelet-ausztriai régiók munkavállalási információihoz juthatnak az érdeklődők.

A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat munkatársai tájékoztatást nyújtanak a Fiatalok Lendületben Program, kiemelten az Európai Önkéntes Szolgálat lehetőségeiről. Standdal várja az érdeklődőket a Nemzeti Pályainformációs Központ, az Európai Unió tanácsadó hálózatának magyarországi tagja is, de a külföldi álláslehetőségeket keresők hasznos tudnivalókkal gazdagodhatnak a Nemzeti Europass Központ Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht., valamint az EUvonal - EU Tájékoztató Szolgálat munkatársai révén is.

A német nyelvterültre fókuszáló állásbörzén nemcsak magánszemélyek juthatnak információkhoz. Mivel nagy az érdeklődés az egyéni, illetve a társas vállalkozóként történő németországi és ausztriai munkavégzés iránt, ezért az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) is képviselteti magát a rendezvényen és meghívást kap a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara is.

Az állásbörzét megelőzi egy országjáró munkaerő-toborzás 2010. március 8-a és 17-e között, amelyet az Állami Foglalkoztatási Szolgálat a Német Szövetségi Munkaügyi Szervezet bonni központjával együttműködésben szervez. Ezeken a toborzásokon főként szállodai szakembereket, szakácsokat és felszolgálókat keresnek nyilvántartásukba a Német Munkaügyi Szervezet képviselői, hiszen arra törekednek, hogy minél több jó kvalitású pályázót kutassanak fel és közvetítsenek a jövőben. A regisztrációba kerülés elsődleges feltétele a munkakör betöltéséhez szükséges szintű német nyelvtudás, szakképesítés és szakmai tapasztalat és a jelentkezők német nyelvű szakmai önéletrajza. Egyéb megkötés nincs, a Német Szövetségi Munkaügyi Szervezet toborzói ezúttal eltekintenek az államközi egyezményekben meghatározott életkori korlátozásoktól.
  • 2023.05.31Jövő Vezetője Díj - nevezés Keressük a Jövő vezetőit, segíts megtalálni őket! A közép- és felsővezetők elismerését célzó ‘Jövő vezetője’ díj idén is kiosztásra kerül. Nevezd a vezetődet! Részletek Jegyek
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek