Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Kevesebb álláskereső Fejér megyében

Fejér megyében a nyilvántartott álláskeresők száma csökkent novemberben az előző évhez képest, kissé emelkedett viszont az előző hónaphoz viszonyítva - derült ki a Fejér Megyei Kormányhivatal munkaügyi központja munkaerő-piaci elemzéséből.

A kimutatás szerint jelenleg 19 933, az egy évvel korábbinál 675-tel (3,3 százalékkal) kevesebb álláskereső van Fejér megyében. A nyilvántartott álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya novemberben 10,2 százalék volt, ami az előző havinál 0,1 százalékponttal magasabb, az egy évvel korábbinál viszont 0,7 százalékponttal alacsonyabb.

A pályakezdők száma 2506, számuk a harmadik negyedévben folyamatosan emelkedett, azóta kismértékben mérséklődött. Novemberben összesen 2674-en kérték nyilvántartásba vételüket, az előző havinál 38-cal kevesebben. A belépők négyötöde fizikai, a többi szellemi foglalkozású volt.

A megyében összesen 2333 munkalehetőséget kínáltak az álláskeresőknek, amelyből 1112-öt novemberben jelentettek be a munkaadók, ezek háromnegyede legfeljebb általános iskolai végzettséget igényelt.

A megye területéről csoportos létszám-leépítési bejelentés nem érkezett novemberben. Az egy ütemben legalább 10 főt elérő, illetve azt meghaladó létszámbővítést sem jeleztek a munkáltatók.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter