Keveslik az osztrákok az 1500 eurós nettó átlagbért"/>
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Keveslik az osztrákok az 1500 eurós nettó átlagbért

Az átlagos havi 1516,96 eurós nettójövedelem egy százalékkal az 1991-92-es szint alatt volt tavaly Ausztriában - közölte a vezető osztrák gazdaságkutató intézet, a Wifo.

images

NEXONtime munkaidő-menedzsment rendszer

Az egyetlen valóban integrált rendszer Magyarországon: teljes körű megoldás a munkaidő-tervezéstől a bérszámfejtésig. Mérhetővé teszi a munkavállalók teljesítményét, kiszűri az erőforrás-gazdálkodási problémákat, így csökkenthetővé válnak a túlóraköltségek. biztonságos, elegáns beléptető rendszer dolgozói és vezetői önkiszolgáló felületek rugalmas beosztás-tervezés munkaidő-keretes foglalkoztatás támogatása


További információ

Miközben a gazdaság évről évre gyarapodik, a jövedelmek vásárlóereje csak részben tud lépést tartani a növekedéssel. Ráadásul a jövedelmek emelkedési pályája nem egyenletes, hanem csúcsokkal és hullámvölgyekkel tarkított.

A Wifo adatai szerint a vásárlóerőt legjobban kifejező havi reál nettójövedelem 1992-ben (1531,18 euró) és 1994-ben (1526,57 euró) volt a legmagasabb az alpesi országban, a legalacsonyabb 1976-ban 1330,88 euróval. 2004 óta a vásárlóerő folyamatosan csökken.

A gazdaságkutató intézet szakértője szerint a visszaesés egyik oka az, hogy mind többen dolgoznak részmunkaidőben. Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy miközben az egy főre számított havi nettójövedelem valóban zsugorodó irányzatot mutat, sok esetben a háztartások összbevételei növekedtek.
Follow hrportal_hu on Twitter