Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Kilenc órás BKV-sztrájk várható december 17-én

"Az egyeztető tárgyalásokon a munkáltató nem ismeri el a felvetett problémák meglétét és folyamatosan elutasítja javaslatainkat, valamint a tárgyalások közben további létszámleépítéseket jelentett be" - olvasható a szakszervezeti vezetők levelében.

Nemes Gábor, a Cinkota Autóbusz Üzem (Cinasz) szakszervezetének elnöke az MTI kérdésére elmondta: miként november 20-án, ezúttal is a munkakörülmények romlása, a létszámleépítések és a tervezett járatritkítások miatt tartanak munkabeszüntetést. A szakszervezeti vezető hozzátette: a menedzsment és az érdekképviseletek közti egyeztetés elakadt, amikor a tárgyalások közben a menedzsment újabb leépítéseket jelentett be. Nemes Gábor szerint már a jelenlegi létszám sem elegendő a munkavégzéshez. A Cinasz elnöke arra számít, hogy további BKV-s szakszervezetek csatlakoznak a sztrájkhoz.

Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs és értékesítési vezérigazgató-helyettese a távirati irodának elmondta: a létszámcsökkentést nem most, hanem még a nyár végén jelentették be, ugyanakkor most állt össze, hogy melyik részlegről milyen dolgozóktól válna meg a társaság.
Leginkább adminisztratív és fizikai dolgozókat terveznek elbocsátani, körülbelül 200-300 főt, fele-fele arányban, járművezetők nincsenek közöttük. A BKV menedzsmentje szeretné elkerülni a sztrájkot, ezért folytatják a tárgyalásokat az érintett szakszervezetekkel - tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.
Follow hrportal_hu on Twitter