Megjelent: 10 éve

Kinevezték az új médiahatóság első elnökét

Szalai Annamáriát nevezték ki az újonnan létrehozott Nemzeti Média- és Hírközlési Igazgatóság első elnökének. A fideszes képviselőnő a Fidesz új médiacsomagjának kidolgozója is egyben - közli a Népszabadság.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdai hatállyal kinevezte Szalai Annamáriát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének, az államfő ugyanis aláírta a médiát és a hírközlést szabályozó egyes törvények módosításáról szóló jogszabályt, amelyet kedden ki is hirdettek a Magyar Közlönyben. A megbízás 9 évre szól.

Szalai Annamária 1961. szeptember 16-án született Zalaegerszegen. 1979-ben érettségizett Zalaegerszegen, majd 1982-ben tanító és ének-népművelés szakon végzett a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán. 1990-ben másoddiplomát szerzett az ELTE BTK népművelés szakán. Később Pénzügyi és Számviteli Főiskola zalaegerszegi tagozatán folytatta tanulmányait, ahol 1998-ban szakközgazdász oklevelet szerzett.

Szalai Annamária a médiatörvény körül fellángolt vita kapcsán kijelentette: bízik abban, hogy a jelenlegi - átláthatatlan és pazarló - közpénzfelhasználás sokkal hatékonyabb módon történik majd a közmédia-szektorban. Fontosnak tartja az egyes médiumok szakmai önállóságát.

Népszabadság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter