Megjelent: 10 éve

Kire nem vonatkozik a kétmilliós bérplafon?

Egyre nagyobb lyukak tátonganak az Orbán-kormány által a közszféra vezetőinek meghirdetett kétmillió forintos bérplafonon - írja szombati számában a Népszabadság.

A lap közli: a szabály nem vonatkozik a politikusokra, az állami vállalatok és a fővárosi közműcégek vezetőire, és ez meg is látszik a fizetésükön.

Az új Fővárosi Közgyűlés ugyan havi 1,6 millió forintban plusz 40 százalék prémiumban maximálta a legfontosabb fővárosi közműcégek vezetőinek fizetését, a korábban kötött munkaszerződések miatt egyes menedzserek továbbra is havonta hárommillió forintnál többet keresnek - írja a Népszabadság.

A napilap példaként említi a BKV vezérigazgatójának, Kocsis Istvánnak a fizetését, akinek alapbére havi 1,5 millió forint, amit 150 százalékos prémium egészít ki, így havi bérként 3 millió 750 ezer forint jön ki.

A BKV-nál 14 felső vezető jövedelme lépheti át a havi kétmillió forintot, az állami tulajdonú MÁV-nál pedig 18 vezetőé.

Népszabadság/MTI
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter