Megjelent: 7 éve

Kivonul a Praktiker Törökországból

Bezárja mind a kilenc törökországi barkácsáruházát a Praktiker. A német tulajdonosnak eladnia sem sikerült a veszteséges üzletet, a csődvédelmet választották. A magyar áruházak maradnak.

A Praktiker barkácsáruházak anyavállalata úgy döntött, hogy felfüggeszti kifizetéseit a tartósan veszteséges török leányvállalat felé és kivonul az ország piacáról - írja a Praktiker AG közleményében.

A kilenc áruházat üzemeltető törökországi Praktiker Yapi Marketleri menedzsmentje a bejelentés után csődvédelmet kért az isztambuli bíróságon.

Armin Burger, a Praktiker AG vezérigazgatója nehéznek, de elkerülhetetlennek nevezte a lépést, de szeretnék újrateremteni a cég korábbi pénzügyi stabilitását, amelyet veszélyeztet az állandó veszteséget termelő török üzletág. A cég megfelelő ajánlat híján értékesíteni sem tudta a leányvállalatot, ezért kell az egész cégcsoport védelmében felszámolni az áruházakat.

A vállalat közleményében azt ígéri, hogy keresni fogja a lehetséges megoldásokat arra, hogy minél kevesebb ember maradjon munka nélkül, amennyiben ez nem lehetséges, "társadalmilag elfogadható módon" fogja őket kezelni.

Burger hozzátette, hogy Törökország esete különleges, az összes többi orszában átszervezésekkel és takarékoskodással is képesek lesznek növelni a nyereségességüket.

A Világgazdaság Online megemlíti, hogy Magyarországon évek óta veszteségesek a barkácsláncok, de a nemrég kivonult francia Bricostore-t várhatóan nem fogja követni az osztrák Baumax, vagy a német Bauhaus, OBI vagy Praktiker.

A Praktiker Magyarország sajtóközleménye is megerősíti, hogy a Praktiker AG részéről nincs napirenden olyan döntés, amely a Praktiker 21 magyarországi üzletegységének sorsát negatívan befolyásolná. Hozzáteszik: a veszteséget halmozó Törökország leválasztása a láncról lehetőséget teremt más Praktiker-országok, például a Praktiker Magyarország számára.

Világgazdaság Online/HR Portal
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter