Megjelent: 13 éve

Klaus Kleinfeld, az első német az Alcoa élén

Az amerikai Alcoa vezérigazgatóját október 1-jétől az alig néhány hete a Siemens éléről távozott Klaus Kleinfeld személyében találhatjuk meg.

A poszton a 49 éves menedzser Alain Belda-t váltja, ezzel ő az első német, aki egy amerikai multivállalatot irányíthat. Kleinfeld az Alcoa igazgatótanácsának tagjaként jól ismeri az alumíniumipari céget.

Legfontosabb feladata az lesz, hogy felkészítse a társaságot a 38 milliárd dolláros Rio Tinto-Alcan fúzió után várható konszolidációs hullámra. Az Alcoa 116 ezer embert foglalkoztat, árbevétele 23 milliárd dollárt tett ki 2006-ban.

Világgazdaság
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter