Megjelent: 11 éve

Konferenciasorozatot indított a női esélyegyenlőségről a P&B

A 170 éves Procter & Gamble (P&G) a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetséggel (MNKSZ) együttműködésben, 2004-ben elkezdett egyetemi programjai folytatásaként az Európai Unió által meghirdetett "2007-az esélyegyenlőség éve Európában" alkalmából konferenciasorozatot indított útjára.

images

A Procter & Gamble, amely a női foglalkoztatás területén példamutató tapasztalatokkal rendelkezik, partnerségi együttműködést kezdeményezett a magyarországi egyetemekkel a női esélyegyenlőség és karrierlehetőségek megismertetése és előmozdítása érdekében.

A sorozat legutóbbi állomásaként, 2008. október 30-án, a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) megrendezett konferencia célja is az volt, hogy felhívja a figyelmet az egyetemi ifjúság előtt álló kihívásokra és elvárásokra a munka, a karrier, valamint a magánélet sikeres harmonizálása érdekében.

Ferenczi Andrea, az MNKSZ elnöke és a Procter & Gamble részéről Szentpétery Boglárka regionális HR menedzser megnyitója után a konferencia hallgatósága megismerkedhetett a meghívott előadók, dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő, April H. Foley, az USA és Aliza Bin-Noun, Izrael magyarországi nagykövetének, Dr. Demeter Judit, az Egyenlő Bánásmód Hatóság elnökének, valamint Hidasi Gyöngyi a P&G vállalati kapcsolatokért felelős menedzserének személyes életútjával, karrierjével.

A panelbeszélgetés Takács Izolda (Pannon TV) lebonyolításában igen interaktívvá vált, és maguk a hallgatók is aktívan részt vettek a beszélgetésben. Dr. Gurmai Zita, az EP Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottságának alelnöke az esélyegyenlőség kérdésköréről beszélve elmondta, hogy "a XIX. század óta ugyan jelentős előrelépéseket értünk el, ezért is lehetséges, hogy az emberek nagy része úgy gondolja, hogy megvalósult a nemek közti egyenlőség. Mindezen sikerek ellenére is még hosszú út áll előttünk, amíg a valódi egyenlőség megvalósulhat" - figyelmeztetett a szocialista képviselő.

"Az Európai Unió 2006–2010 közötti időszakra szóló ütemtervének fő prioritásai is ezt a célt szolgálják, csakúgy, mint a P&G és az MNKSZ kezdeményezése, amely jó bizonyítéka annak, hogy a gazdasági, a civil és a politikai szféra együttműködése gyümölcsözően hathat a valódi esélyegyenlőség megvalósítására" - mondta a képviselő asszony.

Országos Sajtószolgálat
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter