Megjelent: 7 éve

Közös bérügyviteli versenyt indít a NAV, a BGF és a NEXON

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Budapesti Gazdasági Főiskola támogatásával hagyományteremtő Országos Bérügyviteli Bajnokságot rendez a NEXON bér- és humánügyviteli szoftverfejlesztő és szolgáltató vállalat. A hagyományteremtő verseny célja, hogy a komoly szakmai elismeréssel bíró megmérettetéssel felhívja a figyelmet a bérügyvitel területén dolgozók munkájára. A versenyre 2013. június 20-ig jelentkezhetnek az érdeklődők.

Idén júniusban indul a NEXON, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Budapesti Gazdasági Főiskola közös szervezésű bérügyviteli versenye. Az országos hagyományteremtő versenyre bárki jelentkezhet, aki otthonosan mozog a bérügyvitel világában, és kellő affinitást érez magában, hogy megmérettesse szakmai tudását. "Az Országos Bérügyviteli Bajnokság jó alkalmat teremt arra, hogy a bérügyvitel láthatatlan "hősei" színre lépjenek, és a közvélemény előtt nyilvánvalóvá váljon, hogy lelkiismeretes és szakszerű munkájuk nélkül nincs sikeres vállalat, intézmény" - mondta el Ocskay Szilárd, a NEXON ügyvezető tulajdonosa a versenyt megnyitó sajtótájékoztatón. Az ügyvezető hozzátette: "A kezdeményezéssel szeretnénk a közvélemény figyelmét is felhívni erre a fontos, de sokszor nem kellően elismert szakmára, egyben megmérettetési és tanulási lehetőséget adni a megcélzott szakembereknek."

Dr. Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal külső kapcsolatokért felelős elnökhelyettese, a verseny egyik mentora kiemelte: "A bajnokság szervezett keretet biztosít a bérügyviteli szakmában dolgozó szakemberek számára szakmai ismereteik bővítésére. Egyúttal elősegíti a társadalom adótudatosságának növelését és az önkéntes jogkövetés megszilárdulását."

"A BGF kiváló munkaerő-piaci reputációja elsősorban a gyakorlatorientált képzésnek köszönhető. Úgy látjuk, hogy az Országos Bérügyviteli Bajnokság jó lehetőséget biztosít a felsőoktatási intézmények hallgatóinak gyakorlati tudásuk elmélyítésére, alkalmazására. A verseny gyakorlatorientált szemléletét erősíti az is, hogy a kiemelkedő eredményt elérő versenyzők számára a NEXON ösztöndíjat, továbbá féléves gyakornoki munkahelyet biztosít" - hangsúlyozta Sándorné dr. Kriszt Éva a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora.

A versenysorozat havi online feladatsorok megoldásából áll, a november végi döntőben pedig a fordulók során a harminc legjobb eredményt elérő versenyző méri össze tudását.

A versenyre való jelentkezési határidő június 20.

Részletes versenyfelhívás az alábbi linken található: www.berugyvitelibajnoksag.hu

További információ:

Héray Katalin, NEXON, Tel: 20/984-7255
Burillák Attila, NAV, Tel: 30/910-2274
Deák Balázs, BGF, Tel.: 20/234-1489

Nemzeti Adó-, és Vámhivatal
A 2011. január 1-jén az APEH és a Vám- és Pénzügyőrség integrációjával létrejött Nemzeti Adó- és Vámhivatal fő feladata a közteherviselés biztosítása, vagyis az adók és járulékok beszedése, nyilvántartása és ellenőrzése. A több mint 22 ezer fős NAV, amely a költségvetési bevételek 93 százalékát biztosítja, három szakmai ágra - adó, vám, bűnügy - tagozódik.

NEXON
A NEXON, hazánk piacvezető humánügyviteli megoldásszállítója és szakértője, 1989-ben alakult. A vállalat nexONHRM integrált rendszerének egyes alkalmazásai teljes körűen lefedik az emberierőforrás-gazdálkodás folyamatát a bérszámfejtéstől a munkaidő- és személyügyi nyilvántartáson, a toborzás-kiválasztáson, a képzés-fejlesztésen és a teljesítménymenedzsmenten át a cafeteria juttatások területéig. A cég nexONSOURCE megoldása teljes körű humánügyviteli outsourcing szolgáltatást nyújt. A nexONEDU felnőttképzés és vizsgaközpont a humánügyvitel területéhez kapcsolódó OKJ-s és szakmai képzéseket szervez.

A 250 főt foglalkoztató cég 2012. évi nettó árbevétele meghaladta a 3,1 milliárd forintot. A NEXON 1996 óta rendelkezik ISO 9001, valamint 2010 óta ISO 27001 tanúsítással, 2002-ben pedig a szoftvertermékek kategóriájában elsőként megkapta a legmagasabb szakmai felkészültséget elismerő Microsoft Gold Certified Partner címet, amit azóta is minden évben megújít. A NEXON kilenc magyarországi telephelyén 3000 ügyfél és több mint 1 millió munkavállaló igényeit szolgálja ki.

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA
Magyarország legnagyobb, mintegy 18 ezer hallgatót képező főiskolája, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) 2000. január elsején a három jogelőd intézmény - a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, a Külkereskedelmi Főiskola, valamint a Pénzügyi és Számviteli Főiskola - összevonásával alakult meg. A jogelőd intézményekben végzettek, illetve az elmúlt években BGF-es oklevelet szerzők a hazai munkaerőpiac legelismertebb, legkeresettebb szakemberei, számosan közülük a magyar társadalom és gazdasági élet vezető személyiségei.

A Budapesti Gazdasági Főiskola küldetése az, hogy az üzleti tudományokban, valamint a kapcsolódó tudományágak területén az alapképzés, a mesterképzés, a szakirányú továbbképzés, a felsőfokú (felsőoktatási) szakképzés, valamint az egyéb felnőttképzés terén az ország és a kelet-közép-európai térség egyik vezető gazdasági felsőoktatási intézménye legyen.

A Budapesti Gazdasági Főiskola 2010 májusában a Felsőoktatási Minőségi Díj elismerésben részesült a minőségfejlesztés terén elért kiemelkedő eredményeinek elismeréséül, 2012 márciusa óta pedig ISO 9001:2009 tanúsítással rendelkezik. Az intézmény 2011 júniusában tagságot kapott az Európai Egyetemek Szövetségében (EUA), amely Európa vezető felsőoktatási szervezete, míg 2012-ben a Nemzetközi Egyetemi Szövetséghez (IAU), az UNESCO felsőoktatási szervezetéhez csatlakozott.
A BGF a 2013 és 2016 közötti időszakra elnyerte az "alkalmazott tudományok főiskolája" minősítést.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Mely hazai iparágakat érinti legjobban a válság?

A koronavírus a legtöbb vállalkozás életére komoly hatást gyakorol, ugyanakkor a hatás jelentős különbségeket mutat ágazatonként, illetve vállalkozásonként. Teljes cikk

A járvány ideje alatt is dübörögnek az építőipari cégalapítások

2020 márciusában 529 cégalapítás került közzétételre az építőiparban, ami 9 százalékkal még a 2019-es havi átlagot is meghaladja. Teljes cikk

At Work at Social Distance, munkapszichológia a távolból

Mi az At Worknél természetesen szigorúan betartjuk az egészségügyi előírásokat, az irodai jelenlétünk a mostani időszakban szünetel. Ugyanakkor... Teljes cikk